De bevolking pikt de bezuinigingen niet.
De bevolking pikt de bezuinigingen niet. pr

Ook sportprominenten in actie tegen bezuinigingen Haarlemmermeer

9 juni 2021 om 17:31 Overig

HAARLEMMERMEER Michael van Praag, Anneke van Zanen en Erik Scherder spreken op 10 juni in de gemeenteraad. Ze willen politici wijzen op de gevolgen van bezuinigingen op sport.

De gemeente moet vijftien miljoen euro bezuinigen, zes miljoen euro gaat af van het domein van jeugd, sport en welzijn. ‘Weinig doordachte bezuinigingen waarvan het lange termijneffect groot is’, zo vinden de bekende Nederlanders. ‘Het gaat zeker 10 jaar duren voor de sportsector hiervan kan herstellen. Onbegrijpelijk in deze tijd waarin door corona juist veel aandacht is voor een gezonde leefstijl, en waarin sportclubs het al zwaar hebben.’
Michael van Praag (lid van het UEFA-bestuur en voorzitter van de Nederlandse Sportraad), Anneke van Zanen (voorzitter van het NOC*NSF) en Erik Scherder (neurowetenschapper) vinden de ontwikkelingen in Haarlemmermeer zo zorgelijk, dat het voor hen een goede reden is om naar Hoofddorp af te reizen. Op donderdag 10 juni spreken deze prominenten zich bij de raad uit waarom deze bezuinigingen absoluut niet mogen doorgaan. Ook spreken inwoners, sportverenigingen, het onderwijs en Team Sportservice de raad toe.


Over twee weken stemt de gemeenteraad over het bezuinigingsvoorstel en daarom staat, iedereen die er direct door geraakt wordt, op. Een door Team Sportservice Haarlemmermeer en Topsport Haarlemmermeer gestarte petitie is binnen twee dagen al meer dan 3.000 keer ondertekend. Elke minuut komen er nieuwe handtekeningen bij. Tot en met donderdag is het Raadhuisplein bezet door inwoners, sportverenigingen, schoolklassen en Team Sportservice om te demonstreren tegen de bezuinigingen.


Vanwege de vele verzoeken tot inspreken start de raadsvergadering in Haarlemmermeer morgen al om 16.00 uur. De uitzending is live te volgen via de website van Gemeente Haarlemmermeer. Team Sportservice en Topsport Haarlemmermeer organiseren gedurende de dag op het plein verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor sport en bewegen en de raad te vragen om sport niet van de mat te vegen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie