Afbeelding
PR

Rinus van Kalmthout mist Road America na val met fiets

16 juni 2021 om 08:52 Autosport

HOOFDDORP Rinus van Kalmthout komt dit weekend niet in actie op zijn geliefde Road America. De Hoofddorpse autocoureur liep een sleutelbeenbreuk op bij een fietsongeluk. Inmiddels is VeeKay succesvol geopereerd aan de breuk.

De coureur, in dienst van Ed Carpenter Racing, kwam maandag ten val bij een training met de fiets en brak daarbij zijn linker sleutelbeen. De twintigjarige coureur werd overgebracht naar het ziekenhuis van Indianapolis waar de medici van IndyCar een operatie hebben uitgevoerd om de breuk te stabiliseren. 

Ondanks de succesvolle operatie komt de wedstrijd op Road America te vroeg voor de Hoofddorper. Oliver Askew zal als vervanger in de nummer 21 auto van Van Kalmthout instappen. 

Dat VeeKay de wedstrijd op Road America moet missen is ongelukkig. De Nederlander noemde het legendarische asfaltlint in de staat Winsconsin afgelopen weekend nog zijn “favoriete circuit”. Ook in het kampioenschap zal VeeKay averij oplopen. Hij staat na de double-header op Detroit op de vijfde plaats in het kampioenschap, maar zal naar verwachting terugvallen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie