De Olijfboom komt aan het Liesbos 16a in Hoofddorp.
De Olijfboom komt aan het Liesbos 16a in Hoofddorp. Google

Islamitische basisschool De Olijfboom start in Hoofddorp met vier lokalen

16 juni 2021 om 10:08 Overig

HOOFDDORP Op het schooleiland in de wijk Overbos in Hoofddorp start in augustus islamitische basisschool De Olijfboom met vier lokalen. Het gebouw wordt gedeeld met Peuteropvang De Boshummel maar heeft een eigen ingang. Dat maakt de school op haar website bekend.

Te lezen valt dat de wijze waarop onderwijs wordt gegeven sterk is geïnspireerd door islamitische normen en waarden. “Wij geloven dat de islamitische principes van rechtvaardigheid, barmhartigheid, excellent gedrag en streven naar perfectie in alle handelingen van grote toegevoegde waarde zijn voor onze samenleving.”

Er wordt geen kerst gevierd maar het Suikerfeest en de ramadan komt in plaats van Sinterklaas. Verder worden gedragingen en omgangsvormen gevormd door de profetische opvoeding, ook wel ‘tarbiyah’ genoemd. Het vertrekpunt daarbij is rechtvaardigheid in alle facetten van omgang en in het leven. Zo zijn pesten, roddelen en liegen allemaal voorbeelden van onrecht wat een ander wordt aangedaan. “Schoolbreed schenken we hier aandacht aan door onder andere godsdienstlessen, waarin we zorgvuldig gekozen lesmethoden gebruiken.”

“Verder geven we islamitische identiteit op De Olijfboom onder andere vorm middels openings- en afsluitingsrecitatie van de dag, smeekbeden voor- en na het eten, het gezamenlijke gebed, vieringen van islamitische feestdagen en kledings- en gedragsvoorschriften voor zowel leerkrachten en leerlingen. Ook is er een aangepaste traktatieregeling, inrichting en aankleding van de school en inzameling voor goede doelen.

In het Haarlems Dagblad stelt voorzitter Abdelmalek dat de belangstelling groot is. “We hebben al iets meer dan 130 aanmeldingen. De school start echter met 90 leerlingen verdeeld in de groepen 1 tot en met 6 met de combinatiegroepen 3-4 en 5-6.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie