De verkeerssituatie is hier volgens de dorpsraad te complex voor het realiseren van tijdelijke woningen.
De verkeerssituatie is hier volgens de dorpsraad te complex voor het realiseren van tijdelijke woningen. Google

Dorpsraad Nieuw-Vennep: ‘Flexwonen aan de Sarabande heroverwegen’

27 juni 2021 om 10:29 Overig

NIEUW-VENNEP De Dorpsraad Nieuw-Vennep vindt het teleurstellend dat er niets is gedaan met het advies om af te zien van flexwonen aan de Sarabande. In het tijdelijke noodgebouw voor basisschool ‘t Venne moeten 28 tijdelijke woningen komen.

Voorzitter Martijn Schouten roept de wethouders Steffens-van de Water, Sidali en Nobel op alsnog de plannen te heroverwegen. “Wij hebben een negatief advies gegeven vanwege de complexiteit van de locatie (verkeer, kinderopvang en school), maar ook vanwege de verwachte weerstand bij de bewoners. Helaas hebben wij geen reactie mogen ontvangen op deze inbreng.”

“Wij begrijpen dat de door ons voorziene weerstand inderdaad zichtbaar is maar ook dat de gemeente, zonder enige participatie met de bewoners, een definitief contract gaat tekenen met de beoogde uitbater van Sarabande. Omdat er geen participatie heeft plaatsgevonden, zal dit contract ook geen rekening houden met de zorgen van bewoners en andere direct betrokkenen.”

“Wij vinden het zeer teleurstellend dat participatie pas zal plaatsvinden in september en niet in juni. Met andere woorden; pas als de besluitvorming onomkeerbaar is geworden, worden de bewoners betrokken bij deze locatie.”

De dorpsraad vindt dat indien de gemeente erop staat om op deze locatie flexwonen te realiseren, dit alleen definitief kan worden gegund na samenspraak en in overleg met de bewoners. “De dorpsraad heeft participatie hoog in het vaandel staan en ziet dit als de enige en juiste manier om het beste resultaat te bereiken voor alle betrokkenen”, zo besluit Schouten.

De VVD heeft dezelfde visie als de dorpsraad. Raadslid Trudie van ’t Hull-Bettink uit Nieuw-Vennep, kent deze omgeving goed en stelde er donderdag in de gemeenteraad een vraag over. “Deze plek heeft normaal gesproken al problemen met drukte van auto’s, fietsers en schoolgaande kinderen met hun ouders rondom de tijdstippen dat de scholen starten of eindigen. Regelmatig wordt handhaving en politie ingezet om een en ander in de gaten te houden.” legt van ’t Hull uit. “Wanneer het noodgebouw voor woningen in gebruik gaat worden genomen en de bezetting qua fietsen en auto’s van de directe omgeving meer permanent gebruikt gaat worden, is het vragen om verkeerproblemen.”

Het college gaf daarop aan dat de verkeerssituatie is onderzocht en verwacht dat niet veel van de bewoners een auto zullen hebben, maar heeft toegezegd dit in de gaten te houden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie