Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Deceptie

30 juni 2021 om 16:00 Column

Wat een teleurstelling voor heel Nederland is dit Europees Kampioenschap geweest. Tsjechië was het vaccin die de Oranjekoorts heeft verholpen. In één klap is de hele oranje vreugde verdwenen. De oranje versieringen zijn na de zwarte zondag verdwenen in heel Haarlemmermeer. Altijd een afknapper om dat te zien. Wij waren ervan overtuigd, dit is het jaar, dit moet hem worden. De selectie zag er fantastisch uit, en ja Frank de Boer heeft bepaalde keuzes gemaakt, het systeem bijvoorbeeld. 

Tijdens de groepsfase wisten wij het zeker, het systeem werkt en we stomen door naar de finale. Wat heeft ons gevoel ons in de steek gelaten. Niks klopte op de zondag, pap in de benen net als het zaagsel in de hersenen van de coach, na een absurde wissel zaten wij er helemaal doorheen. De grote mannen als Memphis en Wijnaldum waren dramatisch, grote namen worden niet vaak gewisseld, maar man wat hadden wij hen graag op de bank zien zitten na 60 minuten. 

Wij willen graag ons respect uitspreken over de gebeten hond van de zondag, Matthijs de Ligt. Wat een ware oranje leeuw is dat. Een slechte wedstrijd met een grove fout die ons een rode kaart kostte, en toch meteen na de wedstrijd voor de camera durven te verschijnen, alle schuld op zich te nemen en sorry te zeggen tegen de fans. Een ware captain, in tegenstelling tot Wijnaldum. Als captain als zo’n zoutzak door het veld lopen en dan als een hoopje zielig voor de camera verschijnen, verman jezelf en neem het team op sleeptouw. 

Verder zijn we ook niet te spreken over het mediaoptreden van Memphis, u zult zich wellicht afvragen welk mediaoptreden? Daar heeft u het al, welk mediaoptreden inderdaad, Memphis wilde niet voor de camera verschijnen. Ongelooflijk na zo’n wanprestatie. Natuurlijk winnen en verliezen we met z’n allen, deze column is dan ook wel misschien een emotionele opwelling, toch staan wij achter onze woorden, neemt niet weg dat wij ook altijd achter onze oranje leeuwen zullen staan. Echter is hetgeen wat wij zojuist hebben geschreven compleet in lijn met ons gevoel. 

Het Nederlands elftal heeft de Amsterdamse grachten niet behaald, dat doet pijn. Voor de wedstrijd fantaseerden wij met onze vrienden over misschien wel een aankomend feest langs de grachten. Helaas moeten wij dit feest uitstellen. De sportzomer valt behoorlijk tegen. We hebben nog de Olympische Spelen, de Tour de France en Max Verstappen. Desalniettemin, het EK voetbal was het grootste evenement van deze sportzomer. Een onverwachte uitschakeling zorgt voor een behoorlijke kater. Heel voetballend Nederland zal even de tijd moeten hebben om dit te verwerken. 

Het weer dat over Haarlemmermeer trok was te vergelijken met de emoties van de oranje supporters. Onweer en regen ging hand in hand met teleurstelling en boosheid. Maar goed, het is niet anders deze keer. Over ruim een jaar een nieuw eindtoernooi, met nieuwe kansen. De Oranje-winter van 2022 staat voor de deur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie