De IndyCar-dokters hebben VeeKay woensdagochtend (lokale tijd) onderzocht en de resultaten bleken uitstekend.
De IndyCar-dokters hebben VeeKay woensdagochtend (lokale tijd) onderzocht en de resultaten bleken uitstekend. PR

Rinus van Kalmthout mag weer racen aankomend weekend

1 juli 2021 om 10:02 Autosport

HOOFDDORP Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout is tijdens de volgende race in de NTT INYDCAR Series, de Honda Indy 200 at Mid-Ohio, weer op het asfalt te bewonderen. De jonge Hoofddorper heeft toestemming gekregen om te racen.

VeeKay keert terug na een korte afwezigheid, veroorzaakt door blessureleed. Kort na het doubleheaderweekend in Detroit ging hij onderuit tijdens een tocht op de racefiets. Daarbij brak de 20-jarige coureur zijn sleutelbeen. Ondanks directe operatie en een spoedig herstel, verbood de medische staf van IndyCar hem deel te nemen aan de meest recent verreden IndyCar-wedstrijd, de REV Group Grand Prix op Road America.

“Gelukkig mag ik weer racen”, klinkt een opgetogen VeeKay vanuit de Verenigde Staten. “Het was heel vervelend om de wedstrijd op Road America te moeten missen, maar dankzij hulp van het medische team van de IndyCar en mijn team Ed Carpenter Racing, is mijn herstel spoedig verlopen en kan ik komend weekend weer rijden.”

“De Mid-Ohio Sports Car Course is bovendien één van mijn favoriete circuits in de Verenigde Staten, ik heb goede herinneringen overgehouden aan de vorige keren dat ik hier actief was. Ed Carpenter Racing beleeft tot dusver een succesvol seizoen. Ik ga mijn uiterste best doen om daar komend weekend een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen”, besluit VeeKay strijdvaardig.

De Honda Indy 200 at Mid-Ohio wordt komende zondag 4 juli – op Independance Day – verreden. De tachtig ronden tellende wedstrijd start rond 18.00 uur Nederlandse tijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie