Frederique maakt met liefde een inspirerend levensverhaal.
Frederique maakt met liefde een inspirerend levensverhaal. www.magneticfotografie-men.nl

Frederique schrijft op verzoek warme afscheidsteksten

2 juli 2021 om 08:14 Overig

NIEUW-VENNEP Geen tijd, inspiratie of deskundigheid voor een tekst bij een uitvaart? Frederique Hermie uit Nieuw-Vennep biedt hulp aan. Ze is sinds kort freelance uitvaartschrijver, in tegenstelling tot Oost- en Zuid-Nederland een voor onze regio een vrijwel onbekend beroep. 

Frederique: “Daar wil ik verandering in brengen omdat ik families waarvan een dierbare is overleden een warme en persoonlijke afscheidsdienst op maat toewens waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Een afscheid met mooie en liefdevolle woorden over het geleefde leven van de overledene met een passende portie gezonde humor. Onder het motto: ‘Een afscheid met een glimlach’.”

“Graag wil ik nabestaanden laten weten dat er (externe) hulp in te vliegen is voor het schrijven van een inspirerend levensverhaal, persoonlijke noten, gedichten, rijmpjes en elfjes. Soms bieden uitvaartondernemers ‘hun’ families deze ondersteuning, maar niet altijd; vanuit de gedachte dat de families er zelf wel uit komen. En in veel gevallen is dat ook zo. Maar soms helaas ook niet. Bijvoorbeeld door de tijdsdruk, geen affiniteit met schrijven of een gebrek aan inspiratie. Waardoor nabestaanden zich er maar bij neerleggen dat het afscheid is zoals het is. Met een minimum aan persoonlijke woorden, terwijl hun hart aangeeft dat er meer van te maken is.”

“Hoe fijn zou het voor deze nabestaanden zijn als zij – in de hectische en verdrietige periode waarin zij zich bevinden – voor inspiratie, tips, hulp of concrete teksten kunnen terugvallen op iemand met veel ervaring en passie voor het schrijven én uitspreken van mooie teksten? En wiens kosten bij diverse uitvaartverzekeringen gedekt zijn? Die iemand, dat ben ik.”

Frederique heeft ruim 25 jaar werkervaring op de teller als woordvoerder en schrijver van persberichten, blogs en speeches voor grote landelijke en regionale organisaties. En inmiddels zijn daar de nodige uitvaartteksten bij gekomen. 

Meer informatie op frederiquehermie.nl. 

06-20750001

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie