Afbeelding
Jan Aukes

ID&T in de knel: festivalorganisator van Mysteryland komt duizenden handen tekort

6 juli 2021 om 16:56 Evenementen

HAARLEMMERMEER Evenementenorganisator ID&T zoekt vele duizenden uitzendkrachten voor de komende festivalzomer. ID&T organiseert circa zeventig evenementen per jaar, waaronder Mysteryland, dat 27, 28 en 29 augustus plaatsvindt op het voormalige Floriadeterrein. 

Veel tijdelijke krachten in de evenementenbranche hebben tijdens de coronalockdown besloten in een andere sector te gaan werken. Daardoor is er nu een groot tekort aan festivalbouwers, beveiligers, schoonmakers, horecamedewerkers, verkeersregelaars en hulpverleners op allerlei festivals en evenementen.

ID&T lanceert maandag de website www.deleukstezomerbaan.nl om dit probleem op korte termijn op te lossen. De organisator roept iedereen die ervaring wil opdoen in de evenementenbranche op zich snel te melden en zo te zorgen dat alle festivals die op de planning staan in goede banen kunnen worden geleid. 

ID&T heeft door de pandemie een stevige financiële klap te incasseren gekregen waardoor het een groot deel van zijn vaste medewerkers heeft moeten ontslaan. “Er heeft een behoorlijke kaalslag plaatsgevonden,” zegt Rosanne Janmaat, operationeel directeur van ID&T. “We zijn dan ook ontzettend blij dat we na anderhalf jaar stilstaan weer mogen. De branche heeft er zwaar onder geleden.”

Evenementenorganisator heeft onder andere een tekort aan bouwers, beveiligers en schoonmakers. Ook heeft de evenementenorganisator behoefte aan horecamedewerkers en hulpverleners. “Op Mysteryland, eind augustus, hebben we in totaal bijvoorbeeld zo’n vijfduizend mensen nodig,” licht Janmaat toe. “Op dit moment komen we daar nog niet aan. Ik durf de gedachte niet toe te laten dat we een festival moeten afgelasten, maar we hebben echt te maken met nijpende tekorten.”

Op de website staat te lezen wat voor medewerkers er voor elk festival worden gezocht. Het gaat om in totaal ruim zeventig evenementen in de zomermaanden. In 2019 werden circa 47.000 tijdelijke functies op de evenementen van ID&T ingevuld door externe krachten.

“Ik kan me voorstellen dat mensen twijfelen of misschien zelfs nog niet weten dat deze banen terug zijn. We zien de oproep als een soort hartenkreet: let op, we zijn terug en hebben veel leuke banen in de aanbieding. Zo kunnen we er hopelijk voor zorgen dat we genoeg mensen verzamelen, zodat we deze zomer samen het leven kunnen vieren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie