De buurtbieb bij het zorgcentrum.
De buurtbieb bij het zorgcentrum. Pr

Buurtbieb moet zorgen voor verbondenheid in Bornholm

7 juli 2021 om 13:56 Overig

HOOFDDORP Wethouder Fouad Sidali opent woensdag 14 juli de buurtbieb en de Holmtuin in Bornholm, gelegen op het grasveld in de toekomstige buurttuin voor woonzorgcentrum Bornholm. 

Een minibieb is een kastje in de openbare ruimte, waar buurtbewoners gratis boeken kunnen meenemen en achterlaten.  De minibieb maakt onderdeel uit van een groter initiatief met als doel het verbinden van bewoners en bezoekers van de wijk en het woonzorgcentrum.

“De boekenkast blijkt meteen een succes”, vertelt een medewerker van het woonzorgcentrum. “Binnen een week stond de kast al vol en ik zie de hele dag door mensen tussen de boeken kijken.” 

Naast de minibieb, staat op het terrein een informatiebord waar activiteiten aangekondigd kunnen worden en oproepen kunnen worden geplaatst. De komende tijd wordt het veldje naast de minibieb steeds verder omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor alle bewoners en bezoekers van Bornholm, deze tuin wordt de Holmtuin genoemd. Dit wordt gedaan door vrijwillige buurtbewoners die samen hard werken aan deze buurttuin. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie