Knikker: "Met ‘bouwen, bouwen, bouwen’ alleen gaan we er niet komen.'
Knikker: "Met ‘bouwen, bouwen, bouwen’ alleen gaan we er niet komen.' pr

Met Knikker als lijsttrekker wil D66 grootste progressieve partij worden

9 juli 2021 om 11:04 Overig

HAARLEMMERMEER Gerdien Knikker is verkozen tot lijsttrekker voor D66 Haarlemmermeer bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Afdelingsvoorzitter Gerard Jaeger: “Gerdien heeft de afgelopen jaren bewezen een goed en deskundig raadslid te zijn. Ze heeft een breed netwerk opgebouwd in de gemeente en ook in het land. Die ervaring, samen met haar enthousiaste houding, maken haar geschikt voor de rol van lijsttrekker. Met haar kan D66 de grootste progressieve partij van Haarlemmermeer worden.”

D66 heeft vier zetels in de gemeenteraad, evenveel als GroenLinks en een meer dan de Pvda. Gezien de landelijke verhoudingen ligt groei in de lijn der verwachtingen. 

Volgens Knikker is het tijd voor duidelijke keuzes: “Het is fijn wonen en werken in Haarlemmermeer en onze gemeente groeit de komende jaren nog flink door in het aantal inwoners. Dat betekent dat we vanuit de politiek nu keuzes moeten maken als het gaat om de gemeente die we willen zijn. Met ‘bouwen, bouwen, bouwen’ alleen gaan we er niet komen. En moeilijke keuzes voor ons uit schuiven op het gebied van klimaat en de energietransitie ook niet. Er staat veel op het spel; gaan we huizen bouwen, wegen aanleggen en tegelijkertijd keihard bezuinigen op onze voorzieningen? Of kiezen we voor een groene en leefbare buurt met betaalbare woningen, sportvoorzieningen en een bibliotheek? Kortom, er zijn genoeg uitdagingen waar we als  politiek een antwoord op moeten geven. D66 kiest niet altijd de makkelijkste weg, maar wel de beste optie om Haarlemmermeer een betere gemeente te maken.”

Ze is van plan de komende maanden de polder in te gaan. In de verschillende kernen en wijken wil de lijsttrekker in gesprek met bewoners, organisaties en bedrijven. Ze vraag wie mee wil doen of suggesties heeft, te mailen via  g.knikker@d66haarlemmermeer.nl.

Knikker was de enige kandidaat en kreeg steun van 90 procent van de leden die stemden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie