Veel mensen kijken uit naar de hervatting van het amateurvoetbal.
Veel mensen kijken uit naar de hervatting van het amateurvoetbal. Jan Aukes

Dit is de indeling van het amateurvoetbal Haarlemmermeer 2021-2022

11 juli 2021 om 12:00 Overig

HAARLEMMERMEER De KNVB had eerder vermeld dat de indelingen voor het amateurvoetbal hetzelfde zouden zijn als het afgebroken seizoen 2020-2021. In grote lijnen klopt dat, maar hier en daar zijn er toch veranderingen door fusies en verschuivingen van de zondag naar de zaterdag. Een overzicht.


Als alles niet opnieuw wordt uitgesteld start het competitievoetbal voor de clubs in Haarlemmermeer in het weekeinde van 25 en 26 september. Voorafgaand zijn er drie bekerrondes. Vanaf 4 september wordt er dus eindelijk weer gespeeld. Na de korte competitie 20/21 zijn er geen degradaties of promoties geweest. Al na 11 oktober rolde de bal niet meer. Er was nog hoop dat er vanaf januari gespeeld kon worden, maar in het voorjaar werd duidelijk dat het seizoen voorbij was. Goed nieuws is dat alle tien de Haarlemmermeerse voetbalclubs overeind zijn gebleven tijdens de coronacrisis. Gevreesde faillissementen hebben niet plaatsgevonden. De competitie-indeling is als volgt:

[Zaterdag 2e Klasse C West II

Kagia treft dit seizoen door het terugtrekken van Wateringse Veld Kranenburg tijdens het afgelopen seizoen slechts twaalf tegenstanders. De tegenstanders zijn:Berkel, DoCoS, DSO, HVC´10, Van Nispen, RCL, Soccer Boys, SVC´08, Te Werve, UVS, Vitesse Delft en Westlandia.

[Zaterdag 3e Klasse B West I

SCW uit Rijsenhout is verplaatst van de 3e Klasse A naar de 3e klasse B en treft dit seizoen wederom dertien tegenstanders het zijn ten opzichte van afgelopen seizoen alleen maar nieuwe namen. SCW heeft hierdoor een derby in Haarlemmermeer erbij namelijk tegen Pancratius uit Badhoevedorp.

De tegenstanders zijn: AH´78, Amstelveen/Heemraad, Buitenboys, Buitenveldert, De Dijk, EVC, JOS Watergraafsmeer Kadoelen, De Meer, Pancratius, RODA´23, VVA/Spartaan en Wartburgia.

[Zaterdag 3e Klasse A West II

FC VVC uit Nieuw-Vennep is wederom in de 3e Klasse A West II ingedeeld en treft één nieuwe tegenstander ten opzichte van afgelopen seizoen. Er zijn in totaal veertien tegenstanders. Dat zijn: Aarlanderveen, Alphia, Be Fair, Blauw Zwart, CVC Reeuwijk, Gouda, Lugdunum, Nieuwkoop, Oegstgeest, Oudewater, Sporting Leiden, TAVV en VVC.

[Zaterdag 4e Klasse D West I:

SV Hoofddorp is wederom in de 4e Klasse D ingedeeld en treft dertien tegenstanders waarvan er twee uit hetzelfde dorp dus er zijn dit seizoen lekker veel derby’s in Hoofddorp. Ook zijn er twee teams bij gekomen ten opzichte van afgelopen seizoen is er een verdwenen. Vorig seizoen bestond de indeling uit dertien teams en nu zijn het er dus veertien.

De tegenstanders zijn: AC Amsterdam, Germaan/De Eland, HBC, Legmeervogels, Nieuw Sloten, Overbos, Parkstad, RKAVIC, Sloterdijk, Sporting Martinus, UNO, VEW, Vogelenzang.

[Zondag 1e Klasse A West I

Hierin zijn geen veranderingen aangebracht en treft SV Hoofddorp dezelfde dertien tegenstanders en dat zijn: AFC´34, AGB, Assendelft, DSOV, Fortuna Wormerveer, Hillegom, Kampong, Kolping Boys, Legmeervogels, LSVV, ROAC, SDZ en Uitgeest. Legmeervogels heeft al aangegeven met ingang van het seizoen 2022-2023 over te stappen naar de zaterdag.

[Zondag 2e Klasse C West II

Daar zijn heel veel verschuivingen in te vinden. De Haagse clubs zijn verhuisd naar de 2e Klasse D. Pancratius en KDO verhuizen van de 2 Klasse B naar de 2e Klasse C. DIOS (Nieuw-Vennep) treft hierdoor maar twaalf tegenstanders één minder dan vorig seizoen. De tegenstanders zijn:ASC, Altior, Bloemendaal, DONK, EM´21 (voormalig DOSR) ESTO, Foreholte, HBC, KDO, Pacratius, RVC´33 en Schoten.

[Zondag 3e Klasse C West I

In de 3e Klasse C zijn ook wat verschuivingen maar lang niet zoveel als in de 2e Klasse C. VV Zwanenburg treft twaalf tegenstanders dit seizoen. Dat zijn:Aalsmeer, Alliance, Ilpendam, Nieuw West United, Purmerend, RCH, RKDES, Spaarnwoude, Sporting Martinus, Swift,VSV en ZSGOWMS.

John van Houten

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie