Deze mannen zijn er klaar voor, vrijdag beginnen ze.
Deze mannen zijn er klaar voor, vrijdag beginnen ze. pr

1600 kilometer hardlopen om aandacht te vragen voor depressie

14 juli 2021 om 10:27 Overig

HOOFDDORP Rene en Maarten uit Hoofddorp lopen vanaf vrijdag 16 juli met drie vrienden langs de grens van Nederland. De vijf mannen van Beards4life aan willen met hun 1600 kilometer lange hardlooptocht aandacht vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting.  

De mannen lopen in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Er wordt in tweetallen gewerkt; één lopend en èèn fietsend. Elke 5 kilometer wisselen de twee van functie en na 30 kilometer wordt er een man gewisseld. In 6 uur leggen ze ongeveer 60 kilometer af. 

De route leidt ze onder andere door Egmond aan Zee, Zandvoort, Petten, Den Oever, Harlingen, Delfzijl, Ter Apel, Enschede, Winterswijk, Nijmegen, Venlo, Zundert, Middelburg en Den Haag. De verwachting is om vrijdag 23 juli rond 12.00 uur te finishen in Wijk aan Zee, nabij strandtent Sea you. “Ons doel is minimaal 25.000 euro in te zamelen voor de Hersenstichting, zodat er onderzoek gefinancierd kan worden, voorlichting kan worden gegeven en ze zich kunnen inzetten voor de patiëntenzorg”, zegt, Ritchie Peperkoorn, initiatiefnemer van de beards4life.  

De groep mannen kennen elkaar van ‘obstacle runs’. Dat zijn extreme hardloopevenementen waarbij de renners over hekken, muren, touwnetten en andere hindernissen klimmen. Ritchie, kampt vanaf zijn jonge jaren al met depressieve gevoelens. Bewegen en voornamelijk hardlopen was en is zijn uitlaatklep. “Ik liep wekelijks zoveel kilometers en ik dacht, kan ik dat niet voor een goed doel doen? Iets wat dicht bij mij ligt. Dat bleek de Hersenenstichting te zijn. Samen met de andere mannen hebben we toen besloten om langs de grens van Nederland te lopen. We lopen zoveel mogelijk langs de grens van Nederland als symbool voor de grens die veel mensen dagelijks overgaan met als mogelijk gevolg een depressie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie