Mevrouw Klaassen: 'Schandalig dat daar een brengparkje komt.'
Mevrouw Klaassen: 'Schandalig dat daar een brengparkje komt.' Ton Dijkstra

Boos over plan voor brengparkje in Venneps plantsoen

16 juli 2021 om 10:25 Overig

NIEUW-VENNEP Een brengparkje voor je deur valt bij veel mensen slecht. Maar het plaatsen van vijf ondergrondse containers in het groen van het Dokter van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep roept extra weerstand op bij omwonenden. Mevrouw Klaassen noemt het schandalig.

Nog verbijsterd toont ze de plattegrond die 21 juni in de bus lag. “Ik schrok heel erg toen ik mij realiseerde wat dit betekent. Dat er restafvalcontainers komen voor bewoners van bij elkaar 42 appartementen is misschien onontkoombaar, maar containers voor gft, plastic en papier willen we hier niet. Als die vol zijn, zetten mensen de spullen er gewoon naast. Zakken worden opengescheurd door vogels, wat weer leidt tot het aantrekken van ongedierte en zwerfvuil. Dat zie je overal. Meer nog ben ik ontstemd over de locatie die een groenbestemming heeft. De vergelijking klinkt wat overdreven, maar je gaat toch ook geen vliegveld aanleggen in een natuurgebied?”

Mevrouw Klaassen, die haar voornaam en leeftijd voor dit artikel niet relevant vindt, beraadt zich nog op actie. In 2017 had de buurt nog succes met het voorkomen van massale bomenkap in het plantsoen, dat wordt omschreven als de Parel van Nieuw-Vennep. “De meeste bewoners van ons appartementencomplex zijn flink op leeftijd. Die komen niet zo snel in actie en hopen dat ik wat onderneem. Er is tot en met 8 augustus de tijd om te reageren. Voorlopig ben ik mij aan het oriënteren en begrijp dat de gemeente overal bezig is met een nieuw ophaalsysteem voor afval. Ik begrijp dat niemand het leuk vindt een brengparkje voor de deur te hebben, maar in dit geval is de locatie midden in het groen wel heel vreemd gekozen.”      

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie