Jumo aan de Marktlaan.
Jumo aan de Marktlaan. Pr

Flitsverbouwing voor Jumbo in Hoofddorp-centrum

17 juli 2021 om 08:39 Overig

HOOFDDORP Met een flitsverbouwing van vijftig uur krijgt de Jumbo-supermarkt aan Marktlaan een andere look, een nieuw interieur en een forse uitbreiding van het assortiment. Daarmee speelt eigenaar Jack Hofman in op verzoeken van klanten. Zondagavond begint de make-over, woensdag 21 juli om 13.00 kan iedereen het resultaat beoordelen.

Hofman is overtuigd dat de ‘nieuwe’ winkel in de smaak zal vallen. “We zitten inmiddels bijna anderhalf jaar in het centrum van Hoofddorp en dat was een leerzame periode. De supermarkt is bedacht op de tekentafel, maar je weet van te voren nooit precies wat je klanten willen. Daarom hebben we een aantal onderzoeken gedaan, de uitkomsten geanalyseerd en een plan gemaakt. Zo kunnen we inspelen op de wensen van het publiek. Het gaat om stadse mensen, expats soms, vaak zonder kinderen die meerdere keren per week een kleine hoeveelheid boodschappen doen. Ze hebben behoefte aan snelheid. En hun voorkeur is zeer gevarieerd, ook op het gebied van diëten.”

Er komt onder meer een groter assortiment zuivel, waarbij het aantal meters in de koeling met de helft wordt uitgebreid. Dat wil zeggen: meer keus aan toetjes, kaas, boter en zuivel. Dat komt vooral ten voordele van mensen die vegan of lactosevrij eten. Verder wordt de diepvries uitgebreid met een eiland vol pizza en patat, waardoor er weer meer ruimte komt voor bijzonder ijs.

Andere verbeteringen zijn de nieuwe broodafdeling, gericht op meer snelheid en warme producten. Ook komt er op veler verzoek een slijterij. Hofman is ook blij dat hij kan inspelen op de wens voor zelfscannen waarbij geen caissière meer komt kijken, het zogenaamde ‘Self Check Out .

Om het een en ander voor elkaar te krijgen vindt er een soort militaire operatie plaats. “Wij ruimen de winkel zondagavond vanaf 19.30 uur uit, dan zijn we dus ook dicht“, waarschuwt Hofman. “Maandag stipt 7.00 uur staan hier vele buisjes en gaan tientallen vakmensen aan de gang. Die blijven desnoods tot ‘s nachts, want er moet veel gebeuren, ook de camera’s verplaatsen bijvoorbeeld. Alles moet er uiteraard piekfijn uitzien, alle gaatjes in de vloer moeten zijn weggewerkt als we woensdag stipt 13.00 uur weer open gaan.”

Hij kan bij wijze van spreken niet wachten tot het zover is: “Fantastisch mooi om dit te doen. We hebben geluisterd naar de wensen van de klanten en springen daar op in. Zij krijgen straks een nieuwe Jumbo die ook visueel is aangepakt, met meer sfeer en een eikenhout design, nieuwe beplakking op de buitengevel, en het HEMA-assortiment staat er ook in.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie