Het voormalige stationsgebouw Aalsmeerderweg staat leeg en eigenaar Schiphol Real Estate heeft momenteel andere zorgen.
Het voormalige stationsgebouw Aalsmeerderweg staat leeg en eigenaar Schiphol Real Estate heeft momenteel andere zorgen. Ad Jan Altevogt

Nog steeds geen bestemming voor treinstation Aalsmeerderweg

23 juli 2021 om 11:30 Overig

HAARLEMMERMEER Er zijn nog steeds geen plannen met het treinstation ‘Aalsmeerderweg’. Het karakteristieke gebouw staat momenteel achter hekken te verpieteren. Eigenaar Schiphol Real Estate is aan het inventariseren wat de bestemming gaat worden, en sluit sloop niet uit.

Een half jaar geleden bracht HCnieuws een artikel over het station, een voormalige halte aan de Nederlandse spoorlijn Aalsmeer - Haarlem, en deel van de Haarlemmermeerspoorlijnen. Schiphol Real Estate liet desgevraagd weten nog plannen te gaan maken voor het gebouw, dat eind 2019 is aangekocht. In januari van dit jaar werd aangegeven dat er werd geïnventariseerd wat er met het gebouw zou kunnen gaan gebeuren. Het een en ander zou mede afhangen van bouwkundige rapporten. In de status is niets veranderd.  

Op ons verzoek reageerden beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur van de gemeente Jertske Pasman, voorbijganger Ad Jan Altevogt en historicus Hans Dolman. Zij gaven allemaal aan het zeer zonde te vinden als het gebouw verder zou verpauperen en zou worden gesloopt. Ook reacties op ons artikel gingen die kant op. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie