Terug van een ritje naar Nieuw-Vennep
Terug van een ritje naar Nieuw-Vennep GERTJAN VAN MIDDEN

Massale belangstelling voor open huis Transportmuseum

20 juli 2021 om 14:46 Overig

NIEUW-VENNEP Ruim 2000 bezoekers kwamen het afgelopen weekeinde af op het open huis van het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. Ondanks het warme zomerweer kozen zij ervoor om de bijzondere collectie mobiel erfgoed te bewonderen die het museum in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.  Als primeur was de tentoonstelling “Vliegende Hollanders” gebaseerd op de gelijknamige TV-serie voor het eerst geopend. De acht decorstukken van de vliegtuigen zoals de Fokker Spin, de Koolhoven Dikke Dirk, de Fokker D7 en F7 die in de serie zijn gebruikt waren te bewonderen met de bijbehorende Tv-beelden. Met drie historische autobussen werden de bezoekers getrakteerd op een nostalgisch ritje door Nieuw-Vennep dorp. Binnen was de koninklijke bus ooit gebruikt door Koningin Juliana en prins Bernhard te bewonderen.

Ook voor de kinderen was en is er veel te doen; vliegen in een heuse simulator, zitten in de cockpit van een straaljager, een leerzame speurtocht, een griezelquiz in de Griezelbus, of je even lekker uitleven op het springkussen. 

De reacties van de bezoekers waren hartverwarmend, uit ons gastenboek: “Het was geweldig! Op de foto in een vliegtuig en alle mooie vlieg- en voertuigen om te zien … geweldig!” aldus de familie P. uit IJmuiden.  De familie R: “Zeer leuk, en een prachtige rit met de bus!!”, Of: “Het leukste transport museum vande wereld, groetjes Robin” 

Het Nederlands Transport Museum is gewijd aan de geschiedenis van 2000 jaar transport in Nederland. Transport door de lucht, over de weg, rails of water. In het museum zijn vliegtuigen, treinen, auto’s, motoren en boten te bewonderen.  Tijdens een bezoek aan het museum verandert de kijk van de bezoeker op de rol van transport en ontdekt men dat dit veel boeiender en verrassender is dan werd gedacht.

Het museum is gevestigd in de voormalige Bolsfabriek aan de Lucas Bolsstraat 7 in Nieuw-Vennep en is dagelijks geopend (behalve maandag) van 10-17 uur. Telefoon 0252-278378, www.nederlandstransportmuseum.nl. Reserveren mag, maar is niet noodzakelijk. Parkeren is gratis.

Onder de vleugel van een DC2.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie