Afbeelding
Foto: Freepik

Handige hulp voor ouderen

21 juli 2021 om 09:10 Partnercontent

Het aantal senioren in ons land is de afgelopen decennia steeds groter geworden. Mede door onder andere betere welvaart en een betere gezondheidszorg worden we gemiddeld steeds ouder. Volgens het CBS was bijvoorbeeld in 1990 net iets meer dan 12,5 procent van de inwoners minimaal 65 jaar. In 2020 was dit percentage al gestegen naar bijna twintig procent. De trend is dat steeds meer ouderen zelfstandig blijven wonen. Er worden ook steeds meer hulpmiddelen ontwikkeld die dit mogelijk maken.

Communicatieve klok voor ouderen

Veel mensen zullen bijvoorbeeld intussen al wel bekend zijn met steunhulpen voor mensen die fysieke problemen hebben. Ook erg handig is een speciale klok voor ouderen. Hoewel het eigenlijk om een ‘smart’ product gaat, is de toepassing erg eenvoudig. Op de klok worden onder andere het weer en de tijd aangegeven. Maar daar blijft het niet bij. Het is namelijk ook mogelijk er foto’s en berichten via te delen, en je kunt ermee videobellen. De oudere houdt met familie zoals kinderen of kleinkinderen, mantelzorgers en zorgmedewerkers via een app gemakkelijk contact en kan zaken eenvoudig afstemmen. En dat alles met een apparaat dat voor de oudere niet moeilijker is dan klokkijken.

Functionaliteiten van een senioren- of dementieklok

Hulpbehoevenden of dementerenden kunnen veel hulp nodig hebben. Als kind of kleinkind is het lastig hier dag en nacht voor klaar te staan. Een hulpmiddel als een klok voor ouderen – of seniorenklok of dementieklok zoals het ook wel genoemd word – biedt hierbij handige hulp. Het geeft de oudere rust om de dag door te komen, en grip op de dag te houden.

Zo kunnen helder de dag of het dagdeel worden weergegeven, met daarbij het weerbericht of andere zelf in te stellen informatie. Op de tablet kunnen herinneringen en geheugensteuntjes worden getoond die helpen bij de dagelijkse structuur. Daarnaast kan op afstand persoonlijke aandacht gegeven worden. Hierbij kun je denken aan duidelijk en simpel videobellen wanneer dat nodig is, en deel je gemakkelijk berichten of foto’s om blije momenten te delen. De functionaliteiten bieden een combinatie van structuur, herkenning en herinnering. Alles precies op het benodigde moment.

Het uiterlijk van de klok voor ouderen

Afhankelijk van de persoonlijke wensen kan gekozen worden voor een klok van zeven of tien inch. Erg handig is dat de dementieklok op batterijen loopt. Hierdoor is deze overal te plaatsen, en kan deze gemakkelijk in de hand vastgehouden worden. Ook leuk: voor een chique uitstraling zijn er voor de grotere versies van de klokken lijsten te koop in titaan, goud, zwart en wit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie