Via het project Blikvangers werd mensen gevraagd iets boor een ander te doen.
Via het project Blikvangers werd mensen gevraagd iets boor een ander te doen. Pr

Jumbo zit achter mysterieuze blikken in Hoofddorp

24 juli 2021 om 11:31 Overig

HOOFDDORP Wat begon met een raket die mysterieuze blikken met zich meebracht eindigde in een verzameling aan bijzondere verrassingen die Hoofddorpers voor elkaar organiseerde. De initiatiefnemer bleef lange tijd een geheim, nu blijkt Jumbo Hoofddorp dit alles in gang te hebben gezet. 

Een maand geleden doken er ineens honderden mysterieuze blikken op in Hoofddorp. De vinders van de blikken werden uitgenodigd voor een geheimzinnige avond, daar werden ze opgeroepen om twee weken lang een ander te verassen; een ander centraal te stellen. Aan die oproep werd vanuit vele hoeken gehoor gegeven. Van spontane dansmiddagen voor inwoners van een verzorgingstehuis, mooie kaartjes aan dierbaren, tot aan een luxe lunch voor collega’s. Door heel Hoofddorp werden mensen spontaan verrast door een ander. 

Achter het initiatief blijkt nu Jumbo Hoofddorp te zitten. Eigenaar Jack Hofman legt uit waarom: “Bij Jumbo stellen we onze klanten centraal. Juist in deze tijd is aandacht hebben voor elkaar en iets voor een ander doen extra belangrijk. Dit is ook hoe wij werken in onze winkel. Afgelopen week hebben wij onze winkel verbouwd en hier hebben wij de wensen van onze klanten echt centraal gesteld. Die boodschap wilden we breder maken, vanuit dat idee is dit initiatief ontstaan.” 

Die gedachte is breed omarmd. Het doet Jack goed om te zien dat er zoveel verschillende mensen mee aan de slag zijn gegaan. “Ook al zijn deze twee weken voorbij, we hopen dat mensen door blijven gaan met iets voor een ander te doen.” 

Jack is dus niet van plan om de beweging van de Blikvangers te beëindigen nu zijn winkel is geopend. Wie  wil helpen de beweging levend te houden wordt gevraagd zich te melden via  blikvangershoofddorp@gmail.com. Wie iemand verrast afgelopen weken wordt gevraagd de ervaring online te delen op de Facebook groep van de zogeheten ‘Blikvangers’: www.facebook.com/blikvangers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie