Let meteen op de grote publieke belangstelling.
Let meteen op de grote publieke belangstelling. Jos van Rooijen

DIOS geeft de punten niet cadeau aan kampioen Altior

20 mei 2018 om 19:16 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Hoofdtrainer Dave Lange had het vooraf nog zo gezegd: wij doen zondag in de kampioenswedstrijd tegen Altior onze sportieve plicht. Het publiek, toch gauw zo'n 300 man uit Langeraar, heeft kunnen zien wat dat betekent: DIOS gaf niets weg. En omdat Altior geen gaatje kon vinden in de hechte verdediging bleef het 0-0.

En toch was er feest op het hoofdveld aan de Dotterbloemstraat. De naaste concurrent van Altior verloor en dat betekende champagne, een oorkonde en medaille voor de spelers, zelfs vuurwerk en één grote feestende mensenmassa op het kunstgrasveld.

Voor de thuisclub was er het genoegen dat ze de kampioen op 0-0 hadden gehouden en dat absoluut niet met afbraakvoetbal. Beter nog: DIOS streed voor elke meter, gaf niets cadeau en kreeg zelfs kansen op een treffer. Die kansen waren er overigens ook voor Altior, maar beide sluitposten deden waarvoor ze onder de lat staan.

Het publiek kreeg daardoor een spannende, maar ook goede voetbalwedstrijd voorgeschoteld die prima geleid werd de heer Dogterom. Hij hoefde maar één keer geel te trekken in een bijzonder sportieve wedstrijd.

DIOS speelt zondag 27 mei haar laatste (uit)wedstrijd tegen Kickers '69. DIOS staat – als debutant in de 3e klasse A – op plaats 8, Kickers '69 op plaats 10.

De supporters kwamen zoal in twee volle bussen naar DIOS.
De wedstrijd liep geen moment uit de hand.
Jeroen, de keeper van Altior, heeft zijn eigen supporters meegenomen.
Hoofdtrainer Dave Lange roept nog enkele aanwijzingen.
De lage schuiver gaat er net niet in.
Altior mag eindelijk feest vieren.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie