Hier is een brengparkje gepland.
Hier is een brengparkje gepland. Eigen foto

‘Ook aan de Beinsdorpstraat geen brengparkje’

27 juli 2021 om 10:14 Overig

NIEUW-VENNEP Aan de Beinsdorpstraat willen omwonenden geen brengparkje. “Waarom niet alle afval bij elkaar gooien?”, klinkt het.  


De gemeente is bezig met een operatie om Haarlemmermeer te voorzien van ondergrondse afvalcontainers. Een breed gedragen actie, maar ook een kwestie van ‘not  in my backyard’. Eerder bracht het Witte Weekblad een artikel over ergernis over plannen voor ondergrondse containers aan het Dokter van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep. Ook de geplande containers aan de Beinsdorpstraat zijn niet welkom.

”Deze ondergrondse afvalcontainers zijn alleen bestemd voor de hoogbouw, namelijk de bewoners van Hartinghove“, legt omwonende Gerrit Dubbelaar uit. “De bewoners in de nabije omgeving zijn niet blij met dit voornemen, omdat een mooi stukje groen hiervoor moet verdwijnen. Wat er voor terugkomt laat zich raden.” Hij verwijst naar enkele bijgevoegde foto’s van rommel rond andere brengparkjes, zie onderaan. 

“De reden om afval beter te scheiden is een naïeve gedachte. Men kan anoniem in de bakken stoppen wat men wil, zoals glas in de GFT-container. Het is een utopische gedachte dat men alles netjes in de juiste container zal deponeren. Waarom niet alle afval bij elkaar stoppen? Er bestaan machines die het afval op lopende band kan scheiden.” 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie