Rondom het recreatiegebied staan deze spandoeken, met wisselende thema's.
Rondom het recreatiegebied staan deze spandoeken, met wisselende thema's. pr

Bingokaart als middel om zwerfafval recreatiegebied tegen te gaan

30 juli 2021 om 14:03 IJmuiden

HAARLEMMERMEER Recreatieschap Spaarnwoude wil via een bewustwordingscampagne het gebied zwerfafvalvrij houden. Bij de entrees en op andere plaatsen bij de Veerplas, Westbroekplas en De Houtrak staan banners met wisselende thema’s: spelen, zwemmen, picknicken en zonnen.

Men probeert op een positieve manier een gedragsverandering te realiseren. De gedachte is dat mensen komen om een dag heerlijk te recreëren en daar past geen belerend vingertje in. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met Schoner Holland die zich inzet voor het verminderen van zwerfafval.

De aanwezige ondernemers, waaronder horeca, doen mee met de campagne. In Spaarnwoude zijn dat Het Veerkwartier aan de Veerplas, Mosun Strandbar aan de Westbroekplas en Droomparken Spaarnwoude in De Houtrak. In samenwerking met ondernemers is er een ludieke actie bedacht; de zwerfafval bingokaart. Kinderen kunnen bij de ondernemers een bingokaart ophalen, een papieren tasje en een zwerfafvalgrijper. Met de grijper kunnen zij gaan zwerfafvalrapen en is het de bedoeling dat ze alle vormen van zwerfafval die op de kaart staan verzamelen in het tasje. Is het bingo, dan verdienen zij een gratis ijsje. Tijdens warme zomerdagen trekt een zwerfafvalkaravaan langs de verschillende recreatiegebieden. Het promoteam gaat met recreanten in gesprek over zwerfafval en biedt afvaltasjes aan.

Wie de bingokaart inlevert, maakt kans op een volledig verzorgd dagje uit in Spaarnwoude, georganiseerd door ondernemersvereniging Spaarnwoude Geeft Energie. Naam, leeftijd en e-mailadres én de reden waarom om te winnen, moeten worden doorgegeven via info@spaarnwoude.nl. Op 18 september tijdens de World Clean up wordt de winnaar bekend gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie