Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Eigen foto

Beste columns van Kapperspraat: Appen

30 juli 2021 om 10:00 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie!

Wij hebben ook zo’n familie-app. 

Daarmee kunnen we dus gezinsaangelegenheden melden en delen. Best handig, voor boodschap opdrachten, of zo. Praktisch dus.

Alleen heeft de jongste spruit sinds kort ook een mobieltje. Ze werd 12 en dat is voor ons vroeg genoeg om een kind zo’n device te voorzien. Eigenlijk vind ik het nog iets te vroeg, maar onder enorme groepsdruk ben ik uiteindelijk toch bezweken.

De jonge dame weet uitstekend met dat ding om te gaan. Is totaal geen uitleg voor nodig. Vanaf dag één worden we te pas en te onpas bestookt met niets toevoegende berichtjes.

De app kan ook ingezet worden om de rest van het gezin te waarschuwen. Voor barbecueënde buren bijvoorbeeld.

Volgens mij zij er mensen aan het barbecueën, appte de jongste.

Het huis stinkt echt naar rook

Ik heb alle deuren nu open

Doe de deuren dan dicht, appte de oudste.

Doe dicht, appte de middelste.

Oh, maar het stinkt echt in huis, jongste.

Dan gaat het nog meer stinken, oudste.

Volgens mij zijn ze nu klaar, ik zie geen rook meer in de tuin, jongste.

Wie barbecuet er in hemelsnaam om 13:30 uur?,mama.

Ik zag alle berichtjes passeren terwijl ik aan het werk was. Ik had dezelfde mening als mijn vrouw. Vrijdagmiddag de barbecue aansteken leek me ook tamelijk ongebruikelijk.

Nu bleek dat je op je telefoon ook via Tiktok recepten kon vinden.  

Dus had die kleine smurf bedacht dat ze ook wel eens even wat kon kokkerellen. Iets van een cup cake. Gemaakt met bloem en suiker en weet ik wat meer. Dat moest dan even in de magnetron. Seconde of 60 op een niet te hoge stand. Details. Dus niet een minuut of 6 op de hoogste stand.

Het hele huis stond blauw van de rook en de verbrandingsgeur is tot op de dag van vandaag nog niet uit het huis verdwenen. 

Vakantie is nog maar net begonnen.

Nog 6 weken te gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie