Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Frans Tol

Beste columns van Kapperspraat: Tijdwinst

5 augustus 2021 om 10:00 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie! 

We zijn back in business en dat is maar goed ook. Je zult het niet geloven, we leken wel essentieel.

Wel heb ik ondervonden dat als je er zo een tijd uit bent, je hopeloos achterop raakt.

Dan doel ik niet zo zeer op je vakbekwaamheid maar meer op maatschappelijke ontwikkelingen.

Opeens kwam een voor mij nieuw fenomeen ter sprake. Iets met eten bereiden. Crockpot heet het. Even had ik het idee dat het met dat afzichtelijk schoeisel te maken had. Maar nee, gelukkig niet. Als er nog mensen zijn die deze o zo lekker zittende wanstaltige plastic klompen durven te dragen, blijf uit mijn buurt. Dank u wel.

Hoe dan ook, ik heb gelukkig even snel een spoedcursusje gehad, zodat ik een beetje mee kan praten over dit trending topic.

Waar het om gaat is tijdwinst, tenminste zo heb ik het begrepen. Dus als je iets wilt prepareren wat normaal gesproken veel tijd kost en die tijd heb je niet, is daar je redding. De crockpot. Lijkt een klein beetje op een snelkookpan maar dan anders.

Ik had het idee dat zo’n uitvinding je leven permanent zou vereenvoudigen. Je flikkert simpelweg alle ingrediënten in een pan, zet hem aan en klaar is Kees.

Dat is dus niet zo. Ik heb getracht de instructies die je moet uitvoeren om tijdwinst te boeken middels dit kookwonder enigszins te begrijpen, maar ik kwam niet veel verder dan schaapachtig kijken en stompzinnig knikken. Geen idee waar het over ging.

Binnenpan, afsluitring, aanbakken, sauté, poultry, stew. Om de een of andere reden kreeg ik toch sterk het vermoeden dat de feitelijke in het vooruitzicht gestelde tijdwinst ruimschoots tenietgedaan zou worden met het bestuderen van de uitgebreide gebruiksaanwijzing.

Mijn tip: haal eens wat te eten bij de diverse horecagelegenheden die we rijk zijn. Lekker joh. En een tijdwinst, niet te geloven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie