Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Frans Tol

Beste columns van Kapperspraat: Schoenengate

8 augustus 2021 om 10:00 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie! 

Eindelijk had ik weer eens een fysieke afspraak en wel in Hoofddorp.

In verband met de geldende avondklok had ik besloten op tijd daar heen te gaan zodat er voldoende tijd was om uitgebreid af te spreken en weer tijdig thuis te zijn. Bovendien zou ik op de fiets gaan. Hup, snel naar huis, eten naar binnen schuiven en dan nog even omkleden in passende fietskledij.

Het leek me handig om op de fiets mijn witte sneakers aan te doen. Fietst prima en daarnaast uiterst modieus. Hoe ik ook zocht mijn schoenen waren volstrekt onvindbaar. Ik heb toch redelijk vaste routines. Eén daarvan is dat mijn schoenen doorgaans op dezelfde plek staan. Maar nu niet te vinden. Lichte paniek. Heeft de hond ze opgekluift? Is er een schoenendievengilde actief? Tot mijn dochter terloops opmerkte dat mijn zoon mijn schoenen even “geleend” had. De beste jongen is pizzakoerier en had zijn eigen witte schoenen tijdens een van zijn roekeloze bezorgritjes op de scooter onherstelbaar beschadigd. Dus dan de schoenen van pa maar even toegeëigend.

“Is die nou helemaal achterlijk?” zei ik. “Hij heeft op zijn kamer toch nog een paar witte schoenen staan?”

“Ja maar daar is hij extreem zuinig op”, zei dochterlief fijntjes.

Er zat dus niets anders voor mij op dan zijn schoenen te confisqueren.

Zit ik daar in Hoofddorp gezellig te keuvelen, krijg ik terstond een appje van zoonlief.

“Niet me schoenen kreukelen.”

“Mijn”, app ik terug.

“Niet aan me veters zitten”, was bericht twee.

Toen besloot ik zijn schoenen voor een aldaar aanwezig dartbord te positioneren met een tweetal dartpijltjes in de ventilatiegaatjes gestoken. Fotootje ervan en hup op de app.

Stuurt hij een betaalverzoek voor 100 euro.

Dan stuur ik ook maar even een betaalverzoek met de prijs van mijn schoenen.

Vervolgens complete radiostilte.

Gek hè?

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie