Peter Gorthuis: Al weer de vierde generatie die garant staat voor (h)eerlijk brood.
Peter Gorthuis: Al weer de vierde generatie die garant staat voor (h)eerlijk brood. Eigen foto

Eeuweling Gorthuis zoekt oude foto’s voor boek

1 augustus 2021 om 10:10 Overig

HOOFDDORP Bakkerij Gorthuis bestaat in oktober honderd jaar en dat wordt onder andere gevierd met een blik op het verleden. De eeuweling zoekt daarom foto’s en informatie uit de oude doos voor het maken van een boek. Wie kan wat bijdragen?

Aria Gorthuis: “Ik ben op zoek naar veel oude momenten van eigenlijk voor de tijd van Peter en mij, dus van voor 1990, liefst nog veel verder terug, want opa en overgrootvader zijn natuurlijk interessanter dan wij, haha. Ik heb inmiddels een bericht gevonden in het Haarlems Dagblad uit 1922 waarin staat dat overgrootvader een derde prijs met wit brood heeft gewonnen.”

Haar eigen zoektocht zorgde voor een grote verrassing. “Bij het spitten naar oude artikelen ben ik erachter gekomen dat de KvK een foutje heeft gemaakt en dat we niet volgend jaar, zoals ik eerst dacht, maar al dit jaar oktober honderd jaar bestaan. Echt niemand heeft dit blijkbaar gezien in al die jaren. Ik vind het wel een mooi verhaal voor later in het bejaardentehuis. Het blijkt dat overgrootvader op 1 oktober 1921 is begonnen, alleen in dat jaar werd ook pas het handelsregister opgestart. Bedrijven hoefden zich niet direct in te schrijven dat mocht ook pas jaren later. Mijn overgrootvader heeft dat dus in 1922 gedaan en de KvK heeft heel vrolijk die datum als inschrijvingsdatum neergezet maar vergeten ook de oprichtingsdatum te vermelden. Hierdoor heeft opa dus ook 1922 aangehouden, maar dat klopt dus niet. Het zorgt er wel voor dat we sneller moeten schakelen want ik wil wel dit jaar nog iets vieren.”

Wie iets heeft over Gorthuis in vroeger tijden heeft of vindt, wordt gevraagd dit beschikbaar te stellen via een mail naar aria@bakkerijgorthuis.nl of per post naar de winkel te sturen. Afgeven in de winkel afgeven is ook prima. Graag voor half september. Het feest staat gepland op 2 oktober.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie