Team Oosterbad met badeendjes
Team Oosterbad met badeendjes Kick Spaargaren

Jarig Oosterbad bevolkt met duizenden badeenden

21 mei 2018 om 13:42 lokaal Deel je nieuws

Bij een verjaardag hoort een feestje en bij een respectabele leeftijd hoort een knalfeest. Vandaar dat op zaterdag 2 juni aanstaande een spectaculaire race wordt georganiseerd voor de jarige én voor een ander doel.

Twee goede doelen
Het bestuur van Het Oosterbad besloot om niet alleen voor het zwembad hulp te vragen maar ook voor de stichting Heart4Children in Oeganda. Deze stichting helpt weeskinderen onderdak en scholing te geven, en in verband met uitbreiding is extra steun hard nodig.

Steun is ook nodig voor het inmiddels vernieuwde speelweideterras in Het Oosterbad. Wederom is die klus dankzij de hulp van talloze vrijwilligers geklaard, maar het financiële deel is nog niet helemaal opgelost. Hopelijk ziet dat er na de race gunstiger uit.

Wat houdt de badeendenrace in?
Om 14:00 uur zullen alle aangekochte eendjes – die allemaal een uniek lotnummer hebben – te water worden gelaten. De brandweer zal de eenden opstuwen naar de finish en de snelste eenden winnen prachtige prijzen die door veel Aalsmeerse ondernemers beschikbaar zijn gesteld.

De hoofdprijzen bestaan o.a. uit een LED-tv, een motorgrasmaaimachine, een fiets, een koffiezetmachine en daarnaast zijn er heel veel andere prachtige prijzen te winnen.

Waar zijn de eenden te koop?
Leden van Het Oosterbad spelen – mits zij aanwezig zijn – automatisch mee met hun lidmaatschapsnummer. Voor niet-leden bedraagt de aankoop slechts €2,50 per eendje (en vijf eendjes voor een tientje).

De badeenden zijn uiteraard te koop via de website van Het Oosterbad (http://www.hetoosterbad.nl/badeendenrace/) en bij alle bestuursleden, maar ook via veel Aalsmeerse ondernemers zoals The Beach, Engel rozen Legmeerdijk, Vooges brood en banket, Gebr. Eveleens, Annemiekes Kramerie en Hartelust bv.

Laat ook een eend racen
Wie weet wat het lot voor uw eend in petto heeft? Dat er met de opbrengst van deze race heel goede dingen worden gedaan staat als een paal boven water.

Het Oosterbad heeft het in de afgelopen 90 jaar vooral gered dankzij de steun van al haar leden en vrijwilligers.
Hopelijk kan er nu ook buiten de grenzen hulp worden geboden.

Meer informatie over activiteiten in Het Oosterbad is te vinden op www.hetoosterbad.nl en op https://www.facebook.com/HetOosterbad/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie