Afbeelding
Ton Dijkstra

Columns Rutger en Milan: Opladen

11 augustus 2021 om 11:14 Overig

NIEUW-VENNEP De vakantie loopt weer op z’n einde, mensen moeten weer aan het werk net als wij. De columns moeten vanaf deze week elke dinsdag weer klaarstaan voor publicatie.

Wij hebben ons de afgelopen twee weken weer kunnen opladen. We zijn weer fris en kunnen aan de bak. U zal wel denken, hè deze jongens zouden toch op de fiets naar Zeeland gaan, daarover zo meer. Eerst willen wij iets anders benoemen. De horeca mag sinds een tijdje weer open en daar maakt heel Nederland ruiterlijk gebruik van. Toch heeft de horeca een groot probleem: in elke krant, folder of restaurant staat wel een advertentie of mensen nog op zoek zijn naar een bijbaantje. De horeca kampt, hoe treurig ook, met een enorm personeelstekort. 

Nu is het nog bij te benen aangezien de horeca nog niet volledig open is. Het zou toch een enorme deceptie zijn als corona straks voorbij is en de horeca nog steeds op omvallen staat omdat het personeel niet voldoende is. Wat is hier aan te doen horen wij u denken. Het is heel simpel, er moet meer jeugd worden benaderd, er moeten andere kanalen gebruikt worden. Wij zijn zelf nog aardig jong als wij dat zo zouden mogen zeggen, wij kunnen weten dat wij vrij weinig in de folders kijken, kranten lezen etc. 

Voor de grotere horecaketens in Haarlemmermeer is het simpel om de jeugd te bereiken met bijvoorbeeld social media. Voor de kleinere ondernemers in onze mooie gemeente kost het simpelweg te veel geld. Een oplossing zou zijn dat er meer geld vrij moet komen voor de kleinere ondernemers, er is uiteraard al met veel geld gesmeten om de ondernemers in heel Nederland te helpen. 

Toch zou het eeuwig zonde zijn om de kleinere eettentjes aan bijvoorbeeld de Concourslaan in Hoofddorp te verliezen. Binnenkort vertrekken wij samen met een groep vrienden richting Zeeland. Daar zullen wij wellicht de horeca van Zeeland bezoeken. We zijn benieuwd hoe de staat van de horeca daar is, hoe zitten zij met hun personeel? Is het een landelijk of een regionaal probleem?

Wij hebben al een lange tijd geleden verteld dat wij een tour gingen maken naar Zeeland. 108 kilometer lang, door weer en wind. Een paar weken geleden zag alles er nog rooskleurig uit. Het peloton van vier man zouden ‘s ochtends vroeg vertrekken vanuit Nieuw-Vennep en, als alles meezit, aan het einde van de middag Zeeland binnen fietsen. Kort geleden hebben we helaas onze sportfiets in moeten ruilen voor een plekje in de auto. De helft van het peloton kon vanwege privé omstandigheden wat betreft gezondheid niet starten. 

Eindstand, de tour naar Zeeland is afgeblazen.

Iedereen vertrekt nog steeds vanuit Nieuw-Vennep, alleen heeft iedereen nu een autostoel onder zijn kont in plaats van een smal fietszadel. De weg naar Zeeland zal wel een stuk comfortabeler zijn, dat wel. Het is helaas niet anders. 

Tegenslagen maakt een topsporter sterker, dus ons ook. ;)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie