Afbeelding
Pixabay

PvdA wil actie tegen ‘menstruatie-armoede’

19 augustus 2021 om 11:29 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Eén op de tien vrouwen, tussen de 12 en 25 jaar, in Nederland heeft wel eens te weinig of geen geld heeft voor hygiëne verzorgingsproducten. De zogeheten ‘menstruatie-armoede’ treft vooral vrouwen die tot de minima behoren, namelijk klanten van de Voedselbank, dak- en thuislozen of ongedocumenteerden. 

“De Partij van de Arbeid Haarlemmermeer vindt het belangrijk, dat iedere vrouw deze verzorgingsmiddelen tot haar beschikking heeft”, laat PvdA-raadslid Rashana Hussain. “Het ontbreken hiervan in een toilettasje kan namelijk tot verschillende problemen leiden, waaronder irritaties of zelfs infecties.” 

In andere gemeenten is er inmiddels geregeld dat gezinnen in de minima verschillende verzorgingsmiddelen kunnen aanschaffen, waaronder maandverband en tampons. Zo heeft Rotterdam deze middelen beschikbaar gesteld via het ‘jeugdtegoed’ op de bestaande Rotterdampas. Daarnaast heeft de gemeente Gouda eveneens een pilot gestart, waarbij ditzelfde doel verwezenlijkt kan worden. 

Hussain wil van het college van B en W weten of er binnen onze gemeente ook sprake is menstruatie-armoede en waar nodig te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit te bestrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie