Archieffoto!
Archieffoto! Jan Aukes

Domper voor Zwanenburg

22 mei 2018 om 08:41 Sport/sport

ZWANENBURG Vv Zwanenburg verloor onverwacht met 0-1 van concurrent HBC. Door dit resultaat staat het team van trainer Mehmet Simsek niet meer aan kop en is de achterstand op HBC twee punten.
Vooraf was het nog zo feestelijk bij de dorpsclub, er waren zeer veel fans komen opdagen. En het vertrouwen was groot want sinds begin december was er geen wedstrijd meer verloren. In de openingsfase was de thuisploeg ook zeker de beste. Joshua van Mauw creëerde enkele goede kansen. De doelman van HBC was echter in grote vorm. In de tweede helft viel het spel van Zwanenburg bitter tegen, blijkbaar kon men met de druk slecht omgaan. Doelman René Jonker voorkwam echter dat er werd gescoord.

Vooral op het middenveld won HBC bijna alle duels. Vlak voor tijd kon HBC toch de winnende treffer scoren. Jonker werd geklopt, en aanvoerder Robin Poetsma scoorde in eigen doel. Simsek en zijn manschappen waren natuurlijk zeer teleurgesteld. Het kampioenschap heeft men waarschijnlijk verspeeld. HBC heeft twee punten voorsprong en zal er alles aan doen om volgende week van NFC te winnen. Maar Simsek weet dat er toch van DSK gewonnen moet worden. Je weet het maar nooit in deze fase van de competitie. De fans van de thuisploeg waren goede verliezers want na enige minuten van treurnis werd het daarna weer gezellig.