DSOV moet laatste wedstrijd winnen

22 mei 2018 om 08:43 Sport/sport

VIJFHUIZEN DSOV kwam tegen TAC niet verder dan 1-1. Na afloop was er toch goed nieuws want concurrent VUC had verloren. Het team van trainer Bart Jansen moet nu volgende week op de laatste competitiedag van DOSR winnen om kampioen van de tweede klasse te worden.

Het was bomvol bij de dorpsclub, en de ongeveer 700 toeschouwers zagen zeker geen slechte wedstrijd.  In 1984 was de zondag 1 voor het laatst kampioen geworden en alle selectie spelers uit die tijd waren uitgenodigd.  Al in de tweede minuut kon Hernan Noorman de bal op maat aan Bianco Carolina geven die doeltreffend uithaalde.  Jansen verbaasde zich er daarna over dat dit niet bevrijdend op zijn team werkte. ''De spanning was natuurlijk hoog en we moesten natuurlijk ook rekening houden met het doelsaldo.''

DSOV kon onvoldoende haar wil aan de tegenstander opleggen. Wel waren er af en toe kansen. Dat was in het tweede bedrijf ook zo. Vijf minuten voor tijd speelde Yoey Carolina de bal in het eigen strafschopgebied. De tegenstander liep tegen hem op en viel. Tot verbazing van vriend en vijand wees de arbiter naar de stip. Jansen:  ''Een grote fout van de arbiter. Het lukte ons in de resterende tijd niet meer om gevaarlijk te worden.''  Bij DSOV is men al druk bezig om de fans te mobiliseren voor de wedstrijd van komende zondag. Jansen:  ''We weten wat de opdracht is, winnen. En als we dat doen kunnen we daarna een enorm feest gaan vieren.''