Martin Metselaar 2Wieler Floriande
Martin Metselaar 2Wieler Floriande Cross Multi Media

Fietsenmaker van 2Wieler Floriande gaat met pensioen

22 mei 2018 om 16:51 lokaal Deel je nieuws

Interview met Martin Metselaar

Voor mij zit een guitige man met pretoogjes die nog helemaal geen 66 jaar oud lijkt. En..die zoals hij mij verteld heeft niet graag in het spotlicht staat. Liever is hij
bezig achter de schermen waar hij lekker zijn ding kan doen.

Martin, om maar met de deur in huis te vallen. Wat doe jij het liefste achter de schermen? Ik bedoel, waar ben jij het liefste mee bezig op je werk? Bezig zijn met de jongens dat vind ik het leukste. 

Wat heb je gedaan voordat je bij de 2Wieler werkte? Ik ben als 13 jarige jongen begonnen als fietsenmaker. Daarna heb ik 30 jaar in de horeca gezeten. Als bedrijfsleider bij een partycentrum. Verder heb ik in het zand, in het grind en in het vlees gezeten. En daarna dus bij de 2Wieler.

Met welk doel is de 2Wieler Floriande opgezet? De bedoeling van de 2Wieler was dat de jongens werk hadden. We begonnen met 12 medewerkers.

Maar is het dan hier begonnen in Hoofddorp? Origineel is het begonnen in Aalsmeer. Ons Tweede Thuis heeft al 20 jaar een fietsenmakerproject lopen. Daarna begonnen ze ook in Amstelveen. Maar daar weet ik niets van want ik kwam er pas 10 jaar later bij. En toen hebben we deze winkel geopend. Een maand voor de opening van de winkel ben ik hier gestart, eigenlijk. 

Klopt het dat de meeste mensen ook wel weten dat dit een speciale winkel is? Ja, de meeste wel. En als ze het niet weten dan vertellen we dat zo op een manier dat het niet afdoet aan onze jongens. 

Als je nou de 2Wieler Floriande zou moeten beschrijven aan een buitenstaander die de winkel niet kent, wat zou je die dan vertellen? Nou, dat het gewoon een hele goeie, betrouwbare fietsenwinkel is. Met wat voor mensen we werken. En dat we zo goed mogelijke service proberen te leveren. Zodat mensen altijd tevreden zijn. Dat we ze niet in de maling nemen en dat soort dingen. Eigenlijk zoals de oude fietsenmaker dat zou doen vroeger. Met service en aandacht. Ja, en geen troep verkopen. Geen slechte fietsen verkopen. Die niet goed zijn of waar je klachten over kan krijgen.

Wanneer je terugblikt op de afgelopen 10 jaren welke  woorden komen er dan bij je naar boven. Super leuk! Ja,  zo is het gewoon. 

Wat zul je het meeste missen? Nou, gewoon.... de doenigheid. De gezelligheid, gewoon.. leuke dingen.  

Martin je bent een waardevolle aanvulling geweest voor de jongens en het bedrijf. We gaan je enorm missen. Maar we wensen je namens het hele 2Wieler Floriande team een hele fijne pensionering toe!

 

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie