Homerun voor Ibrahim Redan (nr.25)
Homerun voor Ibrahim Redan (nr.25) Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers maakt de 10 vol

25 mei 2018 om 11:20 Sport/sport

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers heeft donderdagavond flink uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Silicon Storks in Rotterdam. In 8 volledige innings werd het 0-10 voor de Hoofddorpers, mede door een homerun van Ibrahim Redan.

De ploeg van hoofdcoach Mervin Gario kwam in de derde inning al op een 0-2 voorsprong door onder meer honkslagen van Angelo Wicklert, Tyler Boersma en Duco Nuijten en door goed gebruik te maken van een wilde worp en een veldfout.

Daarna bleef het lang stil op de thuisplaat, want het duurde tot de 8e inning voordat er opnieuw gescoord werd. Maar toen ging het meteen ook hard. Door een combinatie van honkslagen, vier-wijd, wilde worpen en de homerun van Redan kwamen Jelle Kroft, Glenn Bakker, Angelo Wicklert, Leandro Anasagasti, Tyler Boersma,  Duco Nuijten, Mervin Gario en Redan zelf over de thuisplaat. Van 0-2 ging het in één inning naar 0-10. Dat werd ook de eindstand.
De 0 punten tegen was vooral een verdienste van werper Lars Huijer.

Door de winst heeft Hoofddorp Pioniers een klein gaatje geslagen naar de nummers 7 en 8 (DSS en Silicon Storks), maar houdt het team aansluiting bij de nummers 3, 4 en 5 respectievelijk De Glaskoning Twins, HCAW en Quick Amersfoort. Zij hebben 12 en 11 punten en de Hoofddorpers 10.

Zaterdag spelen Pioniers en Storks weer tegen elkaar, maar dan in Hoofddorp in Park 10. Vanaf 13 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie