Kagia maakt moeizaam gestart seizoen af met winst

27 mei 2018 om 14:31 Sport/sport

LISSERBROEK De mannen van hoofdcoach Anton Wijsman hebben toch nog voor een mooie afsluiting van een moeizaam begonnen seizoen gezorgd. In de laatste wedstrijd werd gewonnen van BSC'68 . Een wedstrijd waarin het nog maar om twee zaken ging: de winst en wie uiteindelijk 5e zou worden. Voor dat laatste moest Kagia wel winnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zag het daar niet direct naar uit, aldus Wijsman. De oranjehemden begonnen slordig en ietsje ongeconcentreerd. Toch werd binnen 5 minuten gecoord na een mooie pass van Rens Lamboo waarop Tijs van der Schinkel scoorde. Voor rust had Kagia nog tal van kansen de voorsprong uit te bouwen, maar het bleef bij die ene treffer. Volgens Wijsman een euvel waar zijn ploeg dit seizoen wel vaker last van had: uitbreiden van een voorsprong.

Het advies tijdens de rust was dan ook duidelijk: snel scoren  en BSC'68 de moed ontnemen. Het plan mislukte want het werd 1-1. Kagia antwoordde snel middels een mooie aanval die Dirk Jan Ligtenberg de gelegenheid bood er 2-1 van te maken. Vervolgens waren er weer genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden en het duel in het slot te gooien.

Zo'n 8 minuten voor tijd bracht Dorus van der Voort de winst definitief in veiligheid via de 3-1. Door deze winst is Kagia toch nog als 5e geëindigd in een, volgens Wijsman, moeizaam gestart seizoen.