Sv Overbos eindigt op een mooie 3e plek

27 mei 2018 om 20:10 Sport/sport

HOOFDDORP In een onderling treffen met als inzet de hoogste klassering in de competitie, zegevierde de thuisclub met een 4-2 overwinning op concurrent IJmuiden. Vooraf stond al vast dat beide teams in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse zullen spelen. Ze konden vanmiddag zelf bepalen wie hun aankomende tegenstander zou worden. De verliezer moet tegen het Zundorpse HBOK aantreden. “Het Begon Op Klompen is een gerenommeerde zaterdagclub, die je volgens Overbos trainer Maurice Kuijper beter niet kan tegenkomen in de eerste ronde. Vandaar de geconcentreerde warming-up van zijn team, gevolgd door een wervelende opening van de wedstrijd. Al na dertig seconden ligt de bal achter de verbouwereerde IJmuiden keeper. De slimme Maarten Wels doet waar hij om bekend staat; scoren. Binnen vijf minuten had hij nog tweemaal kunnen scoren, maar hij geeft de bal af. Uit een counter scoren de kustbewoners de gelijkmaker; ruststand 1-1.

Na rust komt een half uur voor tijd Remco Cicilia in het veld. Hij werd gespaard, omdat hij op scherp staat wat de gele kaarten betreft. Hij deelt zijn visitekaartje uit doormiddel van tee fraaie treffers. Vrije verdediger Alex Golsteijn maakt de vierde goal. Een van oor tot oor glunderende Kuijper: “We zijn gewoon derde geworden. Wie had dat van tevoren gedacht!”