DIOS houdt het goede gevoel nog even vast

27 mei 2018 om 20:19 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Het team van hoofdtrainer Dave Lange wilde het seizoen, voor het eerste in de derde klasse, goed eindigen en heeft dat ook gedaan: vorige week gelijkspelen tegen de kampioen en deze zondag een 0-2 uitoverwinning op Kickers. Jeffrey van Goethem en Jesse van Wees zorgden voor de doelpunten na goed aangeven van Yordy Vrolijk en opnieuw Jeffrey van Goethem. De doelpunten vielen in de 8e en 10e minuut.

"Het was geen zomeravond voetbal", aldus Lange, "maar je kon wel zien dat er niet veel meer te winnen was. Vandaar dat we in de tweede helft veel gewisseld hebben om terugkerende spelers weer even het gevoel te geven. Altijd lekker als je langdurig geblesseerd geweest ben en er dan rustig in kunt komen."

Zelf spreekt hij van een mooi seizoen mede doordat de diverse teams dicht bij elkaar stonden. Dat leverde bijna elke week leuke duels op en verrassende uitslagen. Wat hem betreft mag de bond DIOS weer in West 2 zetten, vooral als volgend seizoen een soortgelijk wedstrijdverloop oplevert.

Over de verdere toekomst wil hij niet te voorspellend doen. Hij blijft bij DIOS dat hij omschrijft als een echte dorpsvereniging met veel aandacht voor de spelers, de sfeer en het voetbal. "Kijk naar de doorstroming en naar het tweede en naar de jeugd. Meerdere spelers konden in het eerste laten zien dat ze goed mee kunnen. Dus op naar het volgende seizoen en wie weet – naar meer."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie