Anne van Doorn speurt naar mysteries
Anne van Doorn speurt naar mysteries Jan van den Boogaart

Spannende detectiveroman

28 mei 2018 om 16:11 lokaal Deel je nieuws

In Hoofddorp woont een familie met een verborgen verdriet. Op 8 juli 1976 verdween student Jan Willem de Geer, na bezoek aan een boekhandel, negen dagen voor zijn huwelijk. Veertig jaar later tobt zijn familie nog altijd met dit drama. Waar is Jan Willem? Wat is hem overkomen? Om antwoorden te vinden schakelt zijn moeder een particulier recherchebureau in. Een wanhoopsactie? Het antwoord daarop is te vinden in een spannende detective die deze week verschijnt.

‘De student die zou trouwen’ is de tweede detectiveroman van Anne van Doorn. Hij is gespecialiseerd in het bedenken van fictieve cold cases. In zijn eerste boek verhuisde hoofdpersoon Lowina de Jong van het Groningse platteland om in te trekken bij haar nicht in Hoofddorp. Ze vond werk bij een particulier recherchebureau in Leiden, geleid door Robbie Corbijn. Lukt het dit tweetal het decennia oude mysterie op te lossen? Het lijkt een bij voorbaat hopeloze zaak.

De roman van Anne van Doorn is een spannend speurdersverhaal dat doet denken aan de mysterieuze zaken van Sherlock Holmes, de detectives van Agatha Christie, met de flair voor geschiedenis van Arnaldur Indridason. Het boek trok de afgelopen maanden op internet al de nodige aandacht. Uitgeverij E-Pulp Publishers organiseerde een coverwedstrijd waarin men kon kiezen uit vier verschillende covers. De actie ontlokte vele honderden reacties. Met ruim 75% van de stemmen is de huidige voorkant door boekenliefhebbers gekozen.

‘De student die zou trouwen’ telt 256 bladzijden en verschijnt als paperback voor slechts 14,95 euro en als e-book voor 7,95 euro. Deze detectiveroman is verkrijgbaar bij elke boekhandel en webwinkel aangesloten bij het Centraal Boekhuis. Een waarschuwing is wel op z’n plaats. Schrijver Anne van Doorn verwacht dat de lezer na bezoek aan de boekhandel zelf ook een tijdje zal verdwijnen... in de mysterieuze wereld van Robbie & Lowina!

Meer informatie is te vinden op www.annevandoorn.be en www.e-pulp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie