Afbeelding
Wikipedia.

PvdA: geen nieuwe bushaltes op Fanny Blankers-Koenlaan

29 mei 2018 om 18:38 lokaal

HOOFDDORP De PvdA-fractie in de gemeenteraad is tegen de komst van permanente bushaltes voor snelbus 341 op de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp. Dat blijkt uit nieuwe schriftelijke vragen die raadslid Willem Klijn aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld.

PvdA'er Klijn stelde al eerder vragen over de beoogde bushaltes voor bus 341. In de antwoorden die het college daarop gaf is volgens het raadslid sprake van een misverstand. Zo stelden de sociaal-democraten dat de nieuwe haltes niet gerealiseerd mogen worden totdat er meer bekend is over het nieuwe vervoerplan dat eind volgend jaar ingaat. De PvdA wil daarom weten of er een tijdelijke oplossing mogelijk is.

Het college antwoordt daarop dat de nieuwe dienstregeling eind dit jaar wordt ingevoerd en dat de herinrichting van de Fanny Blankers-Koenlaan ook voor die periode gepland is. PvdA'er Klijn stelt echter vast dat dit zijn vraag niet was.

Volgens Klijn wordt het huidige vervoerplan pas in het voorjaar van 2019 geëvalueerd. Eventuele wijzigingen kunnen dan pas eind volgend jaar worden doorgevoerd.

De PvdA heeft er nooit een geheim van gemaakt tegen de huidige route van lijn 341 te zijn. De snelbussen zouden niet passen op de drukke Fanny Blankers-Koenlaan. Ook de HAP heeft zich herhaaldelijk kritisch uitgelaten over de keuze voor deze omstreden route.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie