Er komen veel kampioenen naar Hoofddorp.
Er komen veel kampioenen naar Hoofddorp. pr

Ondanks inkrimping is taptoe Haarlemmermeer grootste van Nederland

6 september 2021 om 14:05 Overig

HOOFDDORP Veel kan er niet doorgaan, maar toch wordt het eerste Muziekfestijn Haarlemmermeer & Meer de grootste taptoe van Nederland.  Op 25 september worden in Hoofddorp wervelende shows en fijne muziek geboden door een Nederlands-, een meervoudig europees-en driewereldkampioenen.

Voorzitter Ed Veldman van het organiserende comite somt op wat er allemaal van het programma is gehaald: “In de middags zouden vijf regionale zittende (jeugd)orkestenoptreden op het Burgemeester van Stamplein spelen ter promotie van zichzelf, onder de naam MHM InConcert. Helaas waren de door de gemeente gestelde eisen moeilijk uitvoerbaar en brachten dermate hoge met zich mee, dat besloten is dit onderdeel uit te stellen naar zondag 12 juni 2022.”
“Ook zouden een viertal show- en marchingbands wat muzikale vrolijkheid in de wijken brengen. Helaas bleek ook dit onderdeel, op basis van de huidige veiligheidseisen, niet haalbaar en onbetaalbaar.”
Wat wel doorgaat is de Taptoe Haarlemmermeer. Deze vindt s’ avonds plaats bij SV Hoofddorp. “Hij vormt niet alleen het grootste muziekevenement van de Haarlemmermeer maar is tevens de grootste taptoe van Nederlnad in 2021”, zegt Veldman. “Het programma kent alleen maar toppers uit de show-, marching- en drumcorpwereld. We kunnen genieten van wervelende shows en fijne muziek van een Nederlands-, een meervoudig europees-en driewereldkampioenen.


PLANNEN Ook de band die als enige amateurburgerband tien dagen lang optrad op de jaarlijkse Nationale Taptoe in Ahoy in 2019, zal in Hoofddorp acte de presence geven. Maar liefst vijftienmuziekverenigingen leveren een bijdrage leveren aan een fantastisch programma voor onze bezoekers, die niet alleen op het sportcomplex, maar ook via de livestream. De eerste taptoe in 21 jaar in de Haarlemmermeer is dus zowel off-als on-line, gratis te bezoeken. Toegangsbewijzen voor het evenement kunnen besteld worden op: taptoe-haarlemmermeer.nl.”

“De plannen voor volgend jaar liggen al deels klaar, en liegen e niet om: “Dan zal het tweede MH&M niet alleen bestaan uit het MHM InConcert, maar zal ook het eerste MHM Jeugdvestival in Hoofddorp plaatsvinden, waarbij jeugdbands uit het hele land het tegen elkaar gaan opnemen op basis van de onderdelen show- en mars. In de RunnersUp-klasse strijden de 7 tot 17 jarige muzikanten om de publieksprijs. In de Starklasse om de ‘Grote Prijs van Holland’,” besluit Veldman.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie