Vanaf station Zandvoort werden reizigers de juiste weg richting het circuit gewezen.
Vanaf station Zandvoort werden reizigers de juiste weg richting het circuit gewezen. Ton Dijkstra

Circuit Zandvoort vanuit Haarlemmermeer prima bereikbaar

6 september 2021 om 10:29 Evenementen

HAARLEMMERMEER De NS zegt dit weekend bijna 90.000 racefans naar Zandvoort en terug naar huis te hebben vervoerd. Dat gebeurde met 522 treinen, aldus het vervoersbedrijf dat zegt terug te kijken op “een geslaagd Formule 1-weekend”.

Ook Haarlemmermeerders maakten volop gebruik van de trein. Zo kozen Vennepers ervoor om bij station Hillegom gratis hun auto te parkeren om vervolgens per trein richting de badplaats te reizen. Hoofddorpers kozen ervoor om via Amsterdam te reizen. Maar ook de fiets werd veelvuldig gebruikt. Hele oranje linten aan fietsers reden vanuit de polder richting Zandvoort.

Eenmaal aangekomen in Zandvoort werden reizigers vanaf het treinstation via omroepers de juiste kant op verwezen. Fietsers werden verwezen naar hiervoor speciaal ingerichte fietsplekken. Ook zij werden via omroepers met microfoon op verhoogde stoelen richting het circuit gestuurd.  


Ton Dijkstra

“Veel Nederlanders hebben door de coronacrisis lange tijd geen gebruik kunnen maken van de trein. Voor veel reizigers was de reis naar Zandvoort dan ook een hernieuwde kennismaking met NS”, zegt Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van het vervoersconcern.

Vrijdag leek het wat betreft de drukte even fout te gaan en ontstond er een grote mensenmassa op en rondom het station en circuit. Beelden van de menigte veroorzaakten veel ophef op de sociale media en leidden tot kritiek vanuit onder meer de politiek en de entertainmentsector. De organisatie van de Dutch GP heeft daarna extra maatregelen genomen om te zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers.


Ton Dijkstra

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie