Birgit van Greunsven biedt hulp bij scheiden.
Birgit van Greunsven biedt hulp bij scheiden. Suzanne van de Weijgert

Scheiden en nu? Birgit van Greunsven biedt hulp

8 september 2021 om 11:07 Zakelijk

HOOFDDORP “U heeft werkelijk alles geprobeerd om uw relatie te laten slagen”, begint Birgit van Greunsven. Zij is scheidingsplanner en helpt cliënten bij de vele onzekerheden vlak voor en tijdens de scheiding.

“Een lange tijd van wikken en wegen, plussen en minnen tegen elkaar afgewogen. Vrienden en vriendinnen heeft u voorzichtig gepolst. Maar uiteindelijk slaat de weegschaal toch door. Zo wilt u niet meer verder gaan. De beslissing is gevallen. In uw hoofd. U wilt een andere weg inslaan, de mogelijkheid om een ander leven op te bouwen. Hoe dat er precies uit gaat zien, dat weet u nog niet. Maar dit wilt u in ieder geval niet meer.” 

Dan komt het moment dat de partner op de hoogte moet worden gebracht over het besluit. “Hoe zal die reageren? En wat gaat er daarna gebeuren? Wat moet er allemaal geregeld worden? Kan een van u misschien de woning overnemen? Hoe gaat u samen voor de kinderen zorgen? Praktisch, maar ook financieel. Is er recht op toeslagen? En hoe zit dat precies met dat kindgebonden budget? Wat heeft u straks nog over om van te leven als alle vaste lasten betaald zijn? Vragen die 24 uur per dag, 7 dagen per week door uw hoofd malen.”

Mensen hebben behoefte aan antwoorden op veel vragen. Praktische antwoorden. Antwoorden die ervoor zorgen dat zij weten waar ze staan en weer in beweging te komen. Op weg naar een nieuwe toekomst.

RUIMTE EN RUST Er zijn veel onzekerheden vlak voor en tijdens de scheiding. Mensen hebben wensen en er spelen (verschillende) belangen. “Vaak hoor ik dat cliënten aangeven dat zij behoefte hebben aan praktische hulp of een blik in de spiegel; zie ik het allemaal wel goed? De meeste mensen hebben immers geen ervaring met scheiden. Waar begin je en waar eindigt het?”

Het is fijn om als Scheidingsplanner juist die hulp te kunnen bieden. Om de juiste keuzes te kunnen maken is er inzicht en kennis nodig. “Wat zijn de wettelijke kaders en hoe pakken die op basis van uw situatie uit? Wat ik merk is dat wanneer u weet wat uw financiële mogelijkheden na de scheiding zijn, er veel meer ruimte ontstaat om ook de emotionele aspecten van de scheiding aan te pakken. Emoties kunnen, door de onzekerheden die er ontstaan over de financiële gevolgen van de scheiding, soms namelijk onnodig ver oplopen.

Door de begeleiding bij het maken van de keuzes en het nemen van beslissingen kunnen we uw onzekerheden wegnemen wat rust en ruimte geeft in uw hoofd. Hierdoor kunt u echt stappen voorwaarts gaan zetten en uw blik op je nieuwe leven na de scheiding gaan richten.

Kortom, wacht na het nemen van je beslissing niet te lang met het inschakelen van deskundige begeleiding. Het helpt u echt vooruit!”

KENNISMAKINGSGESPREK De eerste stap is een afspraak maken bij de Scheidingsplanner Haarlemmermeer voor een kennismakingsgesprek om uw situatie te bespreken. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht u tot niets. “We nemen de tijd om uw situatie te bespreken en bekijken samen welke begeleiding het beste bij u past, wat wij voor u kunnen betekenen en hoe het vervolgtraject eruitziet.”

Tip: probeer het kennismakingsgesprek samen met uw partner aan te gaan, want door samen in gesprek te blijven en in goed overleg afspraken te maken heeft u veel minder kans om in een conflictsituatie terecht te komen.

De Scheidingsplanner Haarlemmermeer is gevestigd aan de Burgemeester Pabstlaan 10-kantoor A6 te Hoofddorp. Birgit van Greunsven is te bereiken via 023 2052010 of bezoek de www.scheidingsplanner.nl (vestiging hoofddorp-haarlemmermeer).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie