Duyck in het Fort Hoofddorp
Duyck in het Fort Hoofddorp Jan Aukes

Acht monumenten open tijdens Open Monumentendagen Haarlemmermeer

9 september 2021 om 14:20 Overig

HAARLEMMERMEER Tijdens de Open Monumentendagen zijn op 11 en 12 september acht monumenten in Haarlemmermeer vrij toegankelijk. Met het thema ‘Jouw monument is mijn monument’ wordt een speciaal programma en acties geboden die passen bij verschillende leeftijden en interesses. 

Het gaat om  Crash luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug; de forten in Aalsmeerderbrug en Hoofddorp; Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek (foto); Landgoed Klein Vennep in Nieuw-Vennep; Stoomgemaal Halfweg; de Witte Boerderij in Hoofddorp; en het Gemeenlandshuis in Spaarndam. Vanaf die laatste locatie loopt een wandel- en fietsroute.
Beide forten hebben op 11 en 12 september een programma voor jongeren via een verbindende belevingstocht over de Geniedijk. Er zijn onder meer een workshop fotografie, suppen, trailrunnen, fietsen en dansvoorstellingen.

Een apart onderdeel vorm de Geniedijk. Fotograaf Loek van Vliet fotografeerde de dijk elke 200 meter, van oost naar west en van west naar oost. Daarnaast heeft Loek om de 500 meter het uitzicht vanaf de dijk gefotografeerd, richting het noorden en het zuiden. Hij neemt de wandelaars en fietsers mee langs de dijk en toont het zicht in alle richtingen. De reis start bij zijn expositie in Het Cultuurgebouw en is 7 kilometer lang. Inschrijven kan via een mail naar info@podiumvoorarchitectuur.nl.

Een overzicht van het programma is te vinden op de landelijke site openmonumentendag.nl. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie