Afbeelding
Pixabay

Nog geen zeventig procent van Haarlemmermeer is volledig gevaccineerd

9 september 2021 om 11:23 Corona

HAARLEMMERMEER In de gemeente Haarlemmermeer is 67 procent van de inwoners boven de 12 jaar inmiddels volledig gevaccineerd. Van alle inwoners boven de 18 jaar is dat percentage 70. Vergeleken met de rest van de regio is de vaccinatiegraad zo ongeveer gelijk. In de gehele Veiligheidsregio Kennemerland is 68 procent van alle 12-plussers volledig gevaccineerd.

Het RIVM houdt op haar website bij welk percentage van de bevolking ingeënt is, per gemeente en per leeftijdscategorie. In Haarlemmermeer is van de 12-plussers 78 procent gedeeltelijk gevaccineerd, 67 procent geheel. Als de jongeren tussen de 12 en 18 jaar buiten beschouwing gelaten worden, liggen de aantallen iets hoger, van alle mensen boven de 18 is namelijk 70 procent geheel en 81 procent gedeeltelijk gevaccineerd. 

Onlangs liet burgemeester Schuurmans zich over dit onderwerp nog positief uit. “Inwoners van Haarlemmermeer zijn in vergelijking met andere gemeenten meer gevaccineerd met een anti-coronavaccin. Daardoor valt de stijging van het aantal besmettingen in de polder ook mee”, zei ze tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad op vragen van HAP-raadslid Jeanette Koolmoes. 


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie