Afbeelding
Jos van Rooijen

Dekens voor recordpoging

30 mei 2018 om 16:39 lokaal

HOOFDDORP Met het warme weer moest je er niet te veel aan denken. Maar dinsdagmiddag lagen er meerdere gehaakte dekens op het terras van De Nieuwe Silo. Niet om er op te liggen, maar om mee te nemen naar Tytsjerk in Friesland. 

De dekens zijn de afgelopen maanden gemaakt door bezoekers van de Maatvast locaties Het Eiland in Beinsdorp en De Nieuwe Silo in Hoofddorp en moeten over een aantal weken deel uitmaken van een recordpoging om het Grootste Gehaakte Deken ter Wereld te maken voor het goede doel. Slagen de initiatiefnemers daarin, dan volgt vermelding in het Guinness Book of Records.

De gehaakte dekens zijn stuk voor stuk 1.40 x 2.00 meter en gemaakt van kleine vierkante lapjes die netjes stuk voor stuk aan elkaar gemaakt zijn. Dat laatste gebeurt ook met alle dekens, want na de recordpoging gaan de dekens naar goede doelen die de dekens uitdelen aan mensen die ze goed kunnen gebruiken.

Een prima doel dus en alleen al daarom hebben we er graag aan gewerkt, aldus Sonja, Tiny en Ria die dinsdagmiddag nog even naar de totale opbrengst kwamen kijken. Gezellig op het terras, onder het genot van een lekker glas water, genietend van de zon. "Je moet toch wat te doen hebben", verwoordt Sonja (93) het algemene gevoelen. En als je dan weet dat het voor een goed doel is, doe je het met nog meer plezier."

Bij De Nieuwe Silo waren overigens niet alleen gehaakte kleden afgegeven, er waren ook kleden die gebreid zijn. Die worden meegenomen tijdens een volgend transport naar Albanië.
De Grootste Gehaakte Deken ter wereld is eenmalig in zijn totaliteit te bewonderen in Park Vijversburg, Sawrteweisein 2, in Friesland. Op 14 en 15 juli worden alle dekens aan elkaar gekoppeld om zo een nieuw record in het Guinness Book of Records bij te schrijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie