Afbeelding
Reijer Krikke

Geen QR-code op CoronaCheck-app: Toezichthouder toegang geweigerd bij optreden Theo Maassen

17 september 2021 om 17:13 Evenementen

HAARLEM Een van de gemeentelijke toezichthouders die donderdagavond kwamen controleren of het theater De Liefde bij het optreden van Theo Maassen zich aan de Covid-maatregelen hield is de toezegging tot het theater ontzegd. 

De barman van het theater had de taak de toezichthouders te ontvangen. “Best een beetje spannend, maar ik heb ze netjes ontvangen”, vertelt hij. “Eenmaal binnen bedacht ik met opeens dat ook zij natuurlijk de CoranCheck-app moesten laten zien om verdere toegang tot het theater te krijgen. Net als de 120 bezoekers.”

Dat kwam een van de toezichthouders duur te staan. “Een van de toezichthouders kon helaas geen QR-code overleggen en die heb ik uiteraard te toegang tot ons theater ontzegd. De anderen hebben een snel blik geworpen en het resultaat daarvan weten we inmiddels allemaal.”

Een woordvoerder van de gemeente liet donderdagavond weten dat er geconstateerd is dat het theater meer mensen heeft ontvangen dan toegestaan is volgens de coronaregels. Daarom is de dwangsom opgelegd van 2500 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie