De dansers die in totaal 46 bekers - waarvan 11 NK titels - wisten binnen te dansen.
De dansers die in totaal 46 bekers - waarvan 11 NK titels - wisten binnen te dansen. Jan Aukes

Prima prestaties dansschool Van Altena

31 mei 2018 om 10:23 lokaal

HOOFDDORP Dansschool van Altena heeft er weer een groot aantal Nederlandse Kampioenen bij. De titels werd behaald tijdens het Pinksterweekend gehouden NK Hip-Hop in Waalwijk. In totaal gaat het om 46 bekers waarvan 11 NK titels. Dit is inclusief de nieuwe categorie Para, een klasse voor dansers met een beperking.

Het NK werd gehouden op zaterdag en zondag. Op de zaterdag werden de Formations (teams t/m 24 dansers) en de Duo wedstrijden afgewerkt. Zowel de Formations HOMERUN als SLAM DUNK veroverderen hier de nationale titel. Bij de duo's werden in totaal 10 finales behaald waarvan 5 Nederlands Kampioenen. In de hoogste categorieen werden alle titels behaald door dansers van Marcella van Altena.

De dansers deden het ook uitstekend tijdens de nieuw geïntroduceerde categorie Para, een klasse voor dansers met een beperking. Hier behaalden Damian Hollander en Alicia Jacobs gelijk het Nederlands Kampioenschap binnen bij de duo's. Alicia werd in haar solo vice-kampioen.

Zondag waren de Smallgroups (teams t/m 7 dansers) en de Solo's aan de beurt. Maar liefst 6 teams mochten de finale behalen en in zowel de kids 2CREW4U als de juniors RUTHLESS behaalden hier de NK titel. Bij de solo's wist de dansschool met een recordaantal van 23 dansers in alle categorieën door te dringen tot de finales.

Hier behaalden Jarno Lathouwers en Nuna Everduin de Nationale titels. "Zo reden we uiteindelijk met 46 bekers waarvan 11 NK titels terug naar Hoofddorp", aldus Mirella, die samen met Iris de kinderen coacht.

"Het NK is toch een hoogtepunt aan het eind van een lang seizoen hard werken voor de kids (7-11 jaar), de juniors (12-14) en de adults (15 jaar en ouder). Hier moet het gebeuren. Dit weekend moet het allemaal kloppen. De optredens zelf en dat betekent dus ook de voorbereiding er naar toe (op tijd naar bed bijvoorbeeld, goed eten, voldoende drinken). Maar als je dit resultaat dan ziet – dan mogen we daar best trots op zijn. Er is echt door iedereen heel goed gepresteerd."

Volgens Mirella geeft dit een heel goed gevoel richting het EK in Bremen dat eind juni, begin juli wordt gehouden en waar de dansschool met 121 dansers naar toe gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie