Een jongetje bekijkt de situatie van het Plesmanhoek.
Een jongetje bekijkt de situatie van het Plesmanhoek. pr

Recreatieschap zoekt input bevolking voor nieuwe fase Plesmanhoek

21 september 2021 om 08:22 Overig

HOOFDDORP Recreatieschap Spaarnwoude wil recreatiegebied de Plesmanhoek in de Haarlemmermeer ontwikkelen tot een aantrekkelijke plek voor bezoekers uit de regio zodat zij dit beter weten te vinden en er langer verblijven. Het recreatieschap deelt de ideeën graag met belangstellenden tijdens een wandeling door het gebied op donderdag 30 september van 10.00 tot uiterlijk 12.00 uur. Opgeven via via info@spaarnwoude.nl.

De Plesmanhoek is na circa 10 jaar toe aan een nieuwe fase. Het gebied van bijna 35 hectare, destijds aangelegd ter compensatie van de aanleg van de Schipholbaan, bestaat grotendeels uit kleurrijke akkers. Bezoekers komen er vooral om te wandelen en het weidse poldergevoel te ervaren. In de zomer kun je er bloemen en appels plukken. Het toekomstbeeld van het gebied wil het recreatieschap de komende tijd toetsen in de omgeving.

De afgelopen maanden heeft het recreatieschap samen met de gemeente Haarlemmermeer en de agrariër die het gebied beheert de mogelijkheden verkent. Gedacht wordt onder andere aan het realiseren van een ontmoetingsplek, waar je langer kunt vertoeven om de omgeving echt in je op te nemen en ondertussen kunt genieten van een kopje koffie of meer. Maar ook natuurlijke speel- en sportplekken en een voedselbos staan op het lijstje met ideeën voor ontwikkeling van de Plesmanhoek.

Op 30 september kunnen belangstellenden reageren op deze ideeën en aandachtspunten meegeven. Ook via bijvoorbeeld de website en gesprekken met betrokken partijen haalt het recreatieschap reacties op. Deze worden verwerkt in een visieschets, waarover het bestuur van het recreatieschap eind van dit jaar beslist. Pas dan bestaat duidelijkheid over de gewenste ontwikkeling van het gebied en het proces dat daartoe moeten leiden.

De ontwikkeling van een gebiedsconcept voor de Plesmanhoek is een project uit het uitvoeringsprogramma Spaarnwoude Park 2040, rijk aan natuur, buitenleven en verhalen uit het verleden. De aanleiding vormt de stevige groei van steden rondom Recreatiegebied Spaarnwoude. Actuele thema’s zoals energietransitie, streekgerichte en natuurinclusieve landbouw en behoefte aan ontspanning in het groen spelen hierin een belangrijke rol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie