Afbeelding
PR

Huisdier van de Week: Oudere heer Anghus

29 september 2021 om 09:10 Overig

[Deze tekst is afkomstig van de dierenbescherming. Bij belangstelling mailen naar sdo@dierenbescherming.nl. 

Deze knappe, wat oudere heer heet Anghus. Hij is bij ons binnen gekomen als vondeling. Helaas heeft er zich nooit geen eigenaar voor hem gemeld. Voor ons nu dus de taak om een fijn thuis voor hem te vinden. Anghus is bij ons natuurlijk helemaal nagekeken door de dierenarts. Zijn gebit bleek er erg slecht aan toe te zijn. Dit is dan ook helemaal schoongemaakt en hij is wat kiezen kwijt. Daar heeft hij verder geen last van gelukkig. Daarnaast heeft hij beginnend schildklier problemen, daar krijgt hij nu twee keer per dag medicijnen voor.
Ondanks dat hij al wat ouder is (geschat rond een jaar of 10), heeft Anghus echt nog wel zijn gekke, speelse momenten. Anghus is wel een heer met een kleine gebruiksaanwijzing. Hij kan wat sneller overprikkeld raken. Dit uit zich vooral in blazen naar dingen/mensen die hij spannend vind. Mocht je echt over zijn grenzen heen gaan, kan Anghus ook nog wel een mep verkopen. Echter als je hem beter leert kennen en hem goed weet te lezen, zal dit niet vaak voorkomen..

Anghus vind het heerlijk om buiten te liggen, genieten van het zonnetje. Een huis met tuin of afgezet balkon waar hij dat onbeperkt mag doen, is wat hij zoekt.

Wij zijn voor Anghus op zoek naar een huis waar hij heerlijk het rijk voor hem alleen heeft. Dus geen andere katten of honden. Daarnaast zou hij het ook prettig vinden als hij zijn thuis niet hoeft te delen met (kleine) kinderen. Een rustig huishouden, waar hij niet onder druk word gezet en lekker zichzelf mag zijn is wat Anghus graag wilt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie