De bezoeker wacht een aantal fikse uitdagingen in de klimhal.
De bezoeker wacht een aantal fikse uitdagingen in de klimhal. pr

Zondag open dag nieuwe boulderhal Hoofddorp

28 september 2021 om 11:03 Overig

HOOFDDORP Goed nieuws! Hoofddorp is een nieuwe sportfaciliteit rijker. Aan de Graftermeerstraat op het  industrieterrein Hoofddorp-Noord hebben we een indoor boulderhal geopend van maar liefst  1100m2 vloeroppervlak. Deze nieuwe vestiging van de Fabriek is afgelopen zondag 12 september geopend, zondag 3 oktober is er een open dag. 

Boulderen? Wat is dat? Boulderen is een aftakking van de klimsport en is een dynamische, explosieve  en spectaculaire manier van klimmen. De klimroutes zijn uitdagingen die je zult moeten oplossen  met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en  klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Wanneer je deze tak van  de klimsport zou vergelijken met atletiek, dan zou het boulderen het koningsnummer zijn, de 100  meter sprint. 

In 2021 was het sportklimmen een nieuw onderdeel van de Olympische Spelen in Tokyo. De  klimsport is toegelaten als gecombineerd event met alle drie de wedstrijddisciplines van de  klimsport: Speed, Lead en Boulder. Helemaal in lijn met het Olympisch motto ‘Citius, Altius, Fortius’ oftewel ‘Sneller, Hoger en Sterker’. 

Om de sport en onze nieuwe locatie onder de aandacht te brengen organiseren we op  zondag 3 oktober een open dag bij Boulderhal de Fabriek Hoofddorp! 

Iedereen is welkom om tussen 10.00 en 18.00 kennis te komen maken met het boulderen. De entree  is gratis voor ervaren boulderaars. Nog nooit geboulderd? Geen probleem! Op die dag kun je een  proefles voor € 5,00 per persoon volgen.  

De minimum leeftijd is 8 jaar. Kinderen tot 12 jaar dienen per 1 à 2 kinderen onder actieve  begeleiding van een volwassene te komen. En tot 18 jaar dient er altijd ouderbegeleiding aanwezig te  zijn. Er mogen maximaal 4 kinderen in een groep komen! 

Voor meer informatie over de open dag kunt u contact opnemen met Martijn van Dam via tel. 06-41487871 of mailen naar martijn@boulderhaldefabriek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie