Laura Walter-Goudsmit, Marjolein Steffens, Oumama, Julia Weytingh (directeur Rietveldschool), Myrke van der Meer (projectmanager gemeente) tijdens de presentatie.
Laura Walter-Goudsmit, Marjolein Steffens, Oumama, Julia Weytingh (directeur Rietveldschool), Myrke van der Meer (projectmanager gemeente) tijdens de presentatie. pr

Kinderen ontwerpen schoolplein via Minecraft, niet álles kan...

28 september 2021 om 14:13 Overig

BADHOEVEDORP Een zwembad niet en ook geen kabelbaan, maar verder zijn de meeste ideeën die kinderen hadden voor een nieuw schoolplein van de Rietveldschool meegenomen. Ze werden onlangs gepresenteerd tijdens de eerste steenlegging van de nieuwbouw in Badhoevedorp. Oumama Oulad Omar (11 jaar) liet namens 35 kinderen van groep 7 en 8 zien wat ze kinderen in Minecraft hadden verzonnen. 

Tijdens de Zomerschool hebben de kinderen in verschillende groepen samen hun ideale schoolplein ontwikkeld en ontwerpen in Minecraft, een zogenaamde sandbox-game, waarbij de speler vrij rond kan lopen door een virtuele wereld. Dat was nog nooit eerder in Haarlemmermeer gebeurd.

De Zomerschool is een initiatief van Bibliotheek Haarlemmermeer en bestond uit extra lessen voor kinderen van groep 7 en 8. Zo werden tijdens de zomervakantie lesuurachterstanden ingehaald die zijn veroorzaakt door corona. De derde week les bestond uit een workshop festival waar er onder aandacht werd besteed aan de digitale geletterdheid van de kinderen.

De Minecraft presentatie werd bijgewoond door wethouder Marjolein Steffens van de Water, Myrke van der Meer projectmanager van de gemeente, CEO van Edutrainers Laura Walter-Goudsmit, directeur van de Rietveldschool Julia Weytingh, Robert van der Hoef van Microsoft-onderwijs en Minecraft certified trainer bij Edutrainers Rein Kroon. 

Naast digitale geletterdheid is dit project heel bijzonder voor de betrokkenheid van de kinderen van de gemeente. De kinderen hebben gewerkt aan een project dat echt bestaat in hun gemeenten en die dicht bij hun beleveniswereld ligt. Elk kind heeft idee over het ontwerp van een ideaal schoolplein. Dit uitvoeren in de digitale wereld van Minecraft laat ze niet alleen de 21 -eeuwse vaardigheden ontwikkelen maar bevordert ook burgerschap. 

Edutrainers mocht dit jaar voor het eerst een bijdrage doen aan de Zomerschool van de gemeente. Edutrainers is gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer en houdt zich bezig met de digitale geletterdheid in het onderwijs. CEO van Edutrainers Laura Walter-Goudsmit vertelt hierover: “Met het oog op de invoering van digitale geletterdheid in het curriculum naar verwachting in 2024, is het hoopgevend om te zien dat de gemeente Haarlemmermeer investeert in de ontwikkeling van de digitale vaardigheden van de kinderen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie