Intospace-CEO Tim Beckmann (links) en Joulz-directeur Jan Verheij (rechts) voor het distributiecentrum in aanbouw.
Intospace-CEO Tim Beckmann (links) en Joulz-directeur Jan Verheij (rechts) voor het distributiecentrum in aanbouw. pr

Goede voorbeeld: distributiecentrum levert energie op

2 oktober 2021 om 09:34 Overig

HAARLEMMERMEER Niet alleen zelfvoorzienend, maar zelfs met een energieproductie die hoger wordt dan het verbruik. Het nieuwe distributiecentrum van logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace en de energie-infrastructuurspecialist Joulz op Schiphol Trade Park in Hoofddorp is een voorbeeld voor andere nieuwbouw. Het is nodig in de strijd tegen het verwachte energietekort in Haarlemmermeer. 

Het pand gaat 55.000 vierkante meter aan opslagruimte beslaan, met nog eens ruim 6.500 vierkante meter aan tussenvloer. Daarnaast komt 5.300 vierkante meter kantoorruimte en 64 laadstations voor vrachtwagens en busjes. De eerste palen zijn eind juni de grond in gegaan. De oplevering staat gepland in begin april komend jaar. Het gebouw moet gaan voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen.

De oplossing wordt mogelijk gemaakt door bestaande technologie te combineren met een innovatief energiebeheersysteem dat productie en consumptie nauwkeurig op elkaar afstemt. Zonnepanelen zorgen voor de eigen duurzame stroomvoorziening en batterijopslag zorgt voor energiezekerheid. De jaarproductie van het gebouw met zo’n 22.000 zonnepanelen wordt ongeveer 7,6 megawattuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie